Mika Juuselan kafkamainen Broken melodies vierailee Muhasaaressa lauantaina — ”Absurdin teatterin ja taiteen hyvä puoli on se, että se hajottaa kiinteitä ajatusrakennelmia yllättämällä ihmisen”

Virtuoosimaisen Mika Juuselan Broken melodies tutkii hajoamista absurdin teatterin ja komiikan keinoin.

Mika Vuorentie

Broken melodies -esityksessä hajoilee kaikki.
Broken melodies -esityksessä hajoilee kaikki.

Teatteri Fennican mustalla huumorilla ryyditetty yhden miehen sukellus rikkinäisyyteen vierailee Muhasaaren Teatterissa lauantaina 7.7. Esityksessä nähdään haitarinkorjaaja Gunnarsson, jonka elämä vinksahtaa. Hän joutuu osaksi kafkamaista pyöritystä, jossa kaikki kulkee kohti naurettavaa tuhoa. Sanat, merkitykset, ihmiset, esineet, instrumentit ja kaikki muukin hajoaa tässä esityksessä.

Teos on rakennettu musiikin teorian, taidefilosofisten pohdintojen ja näyttelijän mielihalujen varaan ilman takeita niiden paikkansapitävyydestä. Musiikin, näytelmän, tanssin ja esitystaiteen välimaastossa leikittelevä Broken melodies tutkiskelee mahdollisimman epätieteellisesti hajoamisen mahdollisuuksia. Esityksen kielenä ovat broken english, svenska som fungerar inte ja suomi.

Absurdin teatterin ja taiteen hyvä puoli on se, että se hajottaa kiinteitä ajatusrakennelmia yllättämällä ihmisen. — Mika Juusela

Uskaltaako esitykseen mennä, vai alkaako yleisökin hajoilla? Näyttelijä Mika Juusela toivoo, että pelkästään yleisön ajatukset hajoilevat.

— Absurdin teatterin ja taiteen hyvä puoli on se, että se hajottaa kiinteitä ajatusrakennelmia yllättämällä ihmisen. Usein se laajentaa vakiintuneita ja kiinteitä käsityksiä asioista ja auttaa näkemään normaalina pidettyjä asioita toisesta kulmasta.

Esitystä hän suosittelee kaikenlaisille katsojille.

— Esityksessä on käynyt myös lapsikatsojia, jotka eivät ymmärrä englantia. He viihtyivät ihan hyvin, koska esitys on niin toiminnallinen.

Lavalla nähdään näyttelijä Mika Juusela, jonka lisäksi työryhmään kuuluvat ohjaaja-dramaturgit Mika Vuorentie ja Niko Taskinen. Esityksen on tuottanut Teatteri Fennica, Savonlinna Teatteri ja työryhmä. Esityksen kesto n. 45 min. Ei väliaikaa.

Broken Melodies -esitys Muhasaaren teatterissa lauantaina 7.7. kello 19. Lippuvarauksia voi tehdä täällä.