Metsämuseo Lusto ja Olavinlinna olivat viime vuonna Etelä-Savon suosituimmat Museokortti-kohteet

Museokortin uskotaan olevan syynä siihen, että museoiden kävijämäärät ovat valtakunnallisesti nousussa jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Soila Puurtinen

Listalle on kelpuutettu ainoastaan maksulliset Museokortti-kohteet. Arkistokuva.
Listalle on kelpuutettu ainoastaan maksulliset Museokortti-kohteet. Arkistokuva.

Suomen suosituimmat Museokortti-kohteet on listattu. Etelä-Savon kolme suosituinta kohdetta ovat kaikki Savonlinnassa.

Etelä-Savon suosituin kohde oli Suomen metsämuseo Lusto Punkaharjulla, toiseksi suosituin Olavinlinna ja kolmanneksi suosituin Savonlinnan maakuntamuseo. 

Listalle on kelpuutettu ainoastaan maksulliset Museokortti-kohteet. Ilmaismuseoiden käyntejä ei rekisteröidä Museokortti-järjestelmään. 

Suomen suosituin Museokortti-kohde oli Ateneumin taidemuseo. Toiseseksi suosituin oli Amos Rex ja kolmanneksi suosituin nykytaiteen museo Kiasma.

Neljä vuotta sitten lanseerattu Museokortti maksaa 69 euroa ja sillä pääsee Suomessa yli 280 museoon. Museokortteja on myyty kaikkiaan 230 000 kappaletta ja niitä on tällä hetkellä voimassa noin 165 000 kappaletta. 

Museoviraston tilastojen mukaan Suomen maksullisissa museoissa kävi viime vuonna 7,1 miljoonaaa vierasta. Museokortti on kasvattanut museoiden käyntikertoja kolmanneksen. Museoiden kävijäennätys kasvoi kolmatta vuotta peräkkäin.