Matinea-elokuva jo lauantaina: Seitsemänkymppisten seksikomedia

Happy Ending (Tanska, 2018) Ohjaus: Hella Joof. Käsikirjoitus: Mette Heeno.Rooleissa: Kurt Ravn, Birthe Neumann, Charlotte Sieling, Marianne Høgsbro.Kesto: 96 min. K-12.

Rolf Konow

Peterin (Kurt Ravn) ja Hellen (Birthe Neumann) yhteiset eläkevuodet alkavat avioliiton murenemisella ja uusien kokemuksien löytämisellä.
Peterin (Kurt Ravn) ja Hellen (Birthe Neumann) yhteiset eläkevuodet alkavat avioliiton murenemisella ja uusien kokemuksien löytämisellä.

Tanskassa tehdään komedioita kovaa tahtiin ja kirjavalla repertuaarilla. Tanskalaiset osaavat myös olla avarakatseisia kuvatessaan parisuhteiden ja seksin kommelluksia. Siitä hyvänä esimerkkinä on matinealaffana nähtävä Happy Ending.

Se kertoo niistä useimmiten kuvatuista parisuhteiden rypyistä, mutta tällä kertaa seitsemänkymppisten näkökulmasta. Freesi vinkkeli elävöittää kuluneet kuviot.

Hellen (Birthe Neumann) ja Peterin (Kurt Ravn) yhteinen eläkeaika on vihdoin alkanut. Tarkoituksena olisi vihdoin tehdä niitä kaikkia asioita, joita ollaan yhteiset vuosikymmenet haaveiltu. Kaikki menee kuitenkin mönkään, pääasiassa kriisiin syöksyvän Peterin vuoksi.

Pariskunta löytää itsensä omilta poluiltaan. Peter yrittää vangita menetettyjä nuoremman miehen mahdollisuuksia. Sillä välin Helle keksii uudestaan omaa seksuaalisuuttaan.

Asioita lähestytään suorasukaisen ronskisti. Seksiä ja naurua riittää, ja kaiken takana on oivaltavia huomioita.

Happy Ending ottaa hyvin tuttuja tanssiaskeleita, kun se romanttisen komedian tuttuun tapaan erottaa ja yhdistää pääpariaan kommelluksien kautta. Arvattavat juonikuviot usein kuitenkin yllättävät ihan kontekstin vuoksi. Kaikki pistetään riemukkaasti säpäleiksi.

Neumann ja Ravn pitävät silminnähden hauskaa hahmojensa kanssa.

Kolme tähteä

Hyvää: Hyviä nauruja ja roolihahmoja.
Huonoa: Pohjana melko kulunut romanttisen komedian kuvio.
Erityistä: Kurt Ravn näytteli Suomessakin suositussa Rikos -sarjassa.