Musiikkiakatemialla useita konsertteja lähipäivinä – Katso poiminnat konserttitarjonnasta!

Viikonloppuna ja ensi maanantaina on useiden mestarikurssien päätöskonsertteja sekä tunnettujen artistien konsertteja.

Musiikkiakatemia

Viikonloppuna kuullaan muun muassa professori Harmut Rohden mestarikurssille osallistuneiden alttoviulistien konsertti.
Viikonloppuna kuullaan muun muassa professori Harmut Rohden mestarikurssille osallistuneiden alttoviulistien konsertti.

Savonlinnan Musiikkiakatemian lähipäivien konserttitarjonta on runsas. Luvassa on konsertteja niin mestarikurssien oppilailta kuin tunnetuilta huippuartisteilta.

Musiikkiakatemian kesä huipentuu Monica Groopin tähdittämään laulukonserttiin Tuomiokirkossa tänä sunnuntaina. Klassista musiikkia pääsee kuulemaan myös ilmaiseksi esimerkiksi Sulosaaren lettukahvilassa ja Linnankatu 13:n idyllisessä pihapiirissä.

Musiikkiakatemia viettää tänä vuonna 65-vuotissyntymäpäivää. Kesällä on ollut useita laulu- ja kamarimusiikkikonsertteja. Toiminnanjohtaja Matti Makkosen mukaan korona on rajoittanut järjestelyjä jonkin verran, mutta kesä on siitä huolimatta mennyt hyvin.

Mestarikurssien määrää on vähennetty ja tänä kesänä suurin osa oppilaista on suomalaisia. Konserteissa on tehty käytännönjärjestelyitä ja konsertteihin on otettu rajattu määrä yleisöä.

– Konserteissa on silti käynyt paljon väkeä, jopa enemmän kuin normaalikesinä. Kun oopperajuhlat on peruttu, monilla on kulttuurinnälkä ja moni haluaa kokea livemusiikkia, Makkonen arvelee.

Tuleva viikonloppu on kiireinen klassisen musiikin ystäville

Huomenna torstaina järjestetään peräti kolme konserttia. Kello 14 esiintyvät viulistit Kaori Furusawa ja Isabelle Kruithof Kalliolinnassa Sulosaaressa. Kello 19 Melartin-salissa on professori Marko Ylösen sellon mestarikurssille osallistuneiden sellistien konsertti, jossa kuullaan muun muassa Einar Englundin yksi harvoin kuulluista konsertoista 12 sellolle. Kello 21 Pikkukirkon Yösoitossa kuullaan Marko Ylösen kamarimusiikin mestarikurssille osallistuvan jousikvartetin esittämä Beethovenin jousikvartetto.

Perjantaina 24. heinäkuuta kello 14 esiintyy Ravintola Paviljongissa kolme japanilaista viuluvirtuoosia, Mayuko Hiyoshi, Yuna Toki ja Kaori Furusawa, jotka osallistuivat Mark Gothónin viulun mestarikurssille.

Kello 15 Melartin-salissa esiintyvät pianotaiteilija Jenna Ristilä sekä professori Hartmut Rohden Alttoviulun mestarikurssin osallistujat. Mukana on muun muassa Radion Sinfoniaorkesterin sooloaltisti, norjalainen Jakob Dingstad.

Kello 19 Melartin-salissa esiintyvät pianotaiteilija Robert Roozeman sekä Marko Ylösen sellon mestarikurssin osallistujia. Mukana on muun muassa savonlinnalainen musiikinopiskelija Oona Itkonen.

Monica Groopin tähdittämä konsertti huipentaa Musiikkiakatemian konserttikesän

Lauantaina 25. heinäkuuta kello 14 Kalliolinnan lettukahvilassa Sulosaaressa on saksofonisti Ilta Attilan konsertti Säveliä saksofonilla. Konsertti järjestetään yhteistyössä Savonlinna Live -hankkeen kanssa ja sinne on vapaa pääsy.

Sunnuntaina 26. heinäkuuta kello 14 esiintyvät Mark Gothónin viulukurssille osallistuneet Isabelle Kruithof ja Kaori Furusawa. Konsertti järjestetään Galleria Linnankatu 13:n ja Galleria Vivacen idyllisten puutalojen keskellä pihapiirissä. Konserttiin on vapaa pääsy.

Sunnuntaina 26. heinäkuuta klo 18 konserttitarjonta huipentuu Tuomiokirkossa järjestettävään Veden äärellä -liedkonserttiin, jossa esiintyy Suomen merkittävimpiin oopperalaulajiin kuuluva mezzosopraano Monica Groop sekä useita laulukilpailuja voittanut mezzosopraano Erica Back. Pianolla säestää Kristian Attila.

Maanantaina 27. heinäkuuta esiintyvät pianotaitelija Timo Koskinen ja professori Mark Gothónin viulun mestarikurssin osallistujia.

Juttua muokattu klo 18.41. Korjattu Jakob Dingstadin titteli ja viimeisestä lauseesta Mark Gothónin titteli.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut