Jouset soittavat lämmintä rauhaa idyllisessä Pikkukirkossa

Savonlinna-kvartetti tarjoaa vaihtoehdon kuorojen konserteille: rauhallista joulumusiikkia vain jousilla, paikkana idyllinen Pikkukirkko.

Soila Puurtinen

Idyllinen Pikkukirkko soi keskiviikkona: Savonlinna-kvartetti tarjoaa vaihtoehdon kuorojen joulukonserteilla. Pikkukirkossa soivat vain jouset ja rauhallinen musiikki.
Idyllinen Pikkukirkko soi keskiviikkona: Savonlinna-kvartetti tarjoaa vaihtoehdon kuorojen joulukonserteilla. Pikkukirkossa soivat vain jouset ja rauhallinen musiikki.

Keskiviikkoiltana Savonlinnan Pikkukirkossa on mahdollisuus kuulla jouluista musiikkia jousikvartetilla soitettuna. Savonlinna-kvartetin Joulun säveliä -konsertin ohjelma on koottu tunnelmaltaan rauhoittavista joulun ajan sävelistä. Kvartetissa soittavat Andrei Nikulin, viulu, Maria Sidorkina, viulu, Katja Inkala, alttoviulu, ja Ilkka Vesioja, sello.

— Pikkukirkko on intiimi ja tunnelmallinen paikka, joten sinne sopii mainiosti tällainen kaunis ja seesteinen musiikki, tuumii kvartetin sellisti ja Savonlinnan Orkesterin intendentti Ilkka Vesioja.

— Ohjelmassa on sekä tuttuja että harvemmin kuultuja joululauluja niin Suomesta kuin muualtakin. Kaikkia yhdistää kiireetön, rauhallinen sävy. Omia suosikkejani ovat englantilaisen John Rutterin perinteiseen carol-tyyliin säveltämät joululaulut. Niitä kuullaan harvemmin Suomessa, mutta ne ovat todella koskettavan kauniita ja soveltuvat jousiyhtyeen laulavalle soinnille erinomaisesti.

Konsertin muita säveltäjänimiä ovat mm. J. S. Bach, Jean Sibelius, Leevi Madetoja sekä Oskar Merikanto.

— Tähän konserttiin on hyvä tulla rauhoittumaan joulukiireen keskellä. Konsertin päätteeksi yleisö saa laulaa mukana Jouluyö, juhlayö -laulussa, lupaa Vesioja.

Savonlinna-kvartetin Joulun säveliä -konsertti Pikkukirkossa ke 12.12. klo 19.