Harvinainen äidin ja pojan yhteinen lied-konsertti on sunnuntaina Savonlinnassa —Yksitoistavuotias Aaro Jaatinen voitti 2017 Savonlinnan Mestarilaulaja-kilpailut

Aaro Jaatinen on kokenut esiintyjä. Hänen mielestään esiintymisessä ja laulamisessa on paljon samaa: kun pääsee vauhtiin, ei enää jännitä.

Soila Puurtinen

Aaro ja Tiia Jaatisen konsertti pianisti Ilkka Vesiojan kanssa on Savonlinnan musiikkiopiston Melartin-salissa.
Aaro ja Tiia Jaatisen konsertti pianisti Ilkka Vesiojan kanssa on Savonlinnan musiikkiopiston Melartin-salissa.


Kun minä aina laulan-konsertti on harvinainen lied-konsertti, koska siinä laulavat yhdessä äiti ja poika, Tiia ja Aaro Jaatinen.
—Ajattelin, että nyt kun Aarolla on vielä kaunis sopraano, olisi mukava konsertoida yhdessä. Aarokin saa mahdollisuuden esiintyä lied-konsertissa, kertoo laulajan B-tutkinnon Helsingin konservatoriossa suorittanut Tiia Jaatinen.

Tiia Jaatinen ja konsertin pianisti Ilkka Vesioja ovat esiintyneet yhdessä paljon. Esimerkiksi vuonna 2004 he kilpailivat Melartin-kilpailussa.  
— Lied-konsertissa pianistin rooli on todella suuri. Laulaja ja pianisti ovat tasavertaisia.

Tiia Jaatinen kertoo, että Aaroa ei ole tarvinnut pyytää laulamaan. Aaro on laulanut pienestä pitäen, aivan pienestä. Siitä oli luonteva jatkaa Iloisen lapsikuoron laululeikkikuoroon  ja poikakuoro Juventukseen.

Ei pelkästään laulaminen kahdentuhannen ihmisen edessä, vaan myös se, että olin melkein alasti ja päällä oli vain verinen riepu.

Äidillä Tiia Jaatisella ja pianisti Ilkka Vesiojalla oli melko samanlainen polku. Tiia Jaatinen on laulanut pienestä pitäen ja opiskellut laulua 15-vuotiaasta saakka. Hänen isänsä, Aaron ukki, Arho Raunio on kuoronjohtaja.

Aaro Jaatinen on kasvanut laulun keskellä, koska Tiia Jaatinen on aina harjoitellut kotona laulua.    

Äiti ei varsinaisesti opeta poikaansa, vaikka he harjoittelevatkin yhdessä kotona. Tiia Jaatinen on musiikinopettaja, mutta hän ei toimi laulunopettajana. Äidin ja pojan yhteinen laulunopettaja on Leena Astikainen.

—Leena on opettanut Aarolle yksinlaulun perusasioita. Aarolla on luonnostaan hyvä tapa laulaa. Aaron äänenkäyttö on helppoa, puhdasta ja vaivatonta. Ääni tulee jännittämättä, sanoo Tiia Jaatinen.

—Pidän laulamisesta ja näyttelemisestä, molemmista yhtä paljon, kertoo Aaro Jaatinen.
Aaro Jaatinen ei harrasta vain laulua ja pianonsoittoa, vaan pelaa tennistä kilpatasolla ja liikkuu muutenkin monipuolisesti.

Yksitoistavuotias neljäsluokkalainen Aaro Jaatinen on tottunut esiintyjä. Viime vuonna 2017 hän voitti Savonlinnan Mestarilaulajat -kilpailun.
Toissa kesänä 2016 Aarolla oli soolo-osa oopperajuhlien Macbethissa. Jaatinen oli Verinen lapsi.

— Ei pelkästään laulaminen kahdentuhannen ihmisen edessä, vaan myös se, että olin melkein alasti ja päällä oli vain verinen riepu. Se riepu jännitti enemmän kuin laulaminen. Sitten piti taktikoida, että pääsi näyttämöllä sijaitsevaan kuoppaan ja sieltä pois ilman, että kukaan huomaa. Oli jännittävää ja hienoa esiintyä oopperassa, kertoo Aaro Jaatinen.

Ensi kesänä Aaro Jaatinen laulaa oopperan lapsikuorossa Patarouva- ja Tosca-oopperoissa.
Aarolla on kolmivuotias pikkuveli Eino.
— Se laulaa koko ajan, kertoo isoveli.

Aaro ja Tiia Jaatinen (laulu) ja Ilkka Vesioja (piano) konsertti Savonlinnan Melartin-salissa su 11.3. kello 15.

Luetuimmat

Kommentoidut