"Tulkaa tekin laulamaan" — Kerimäen miehet tempaisevat Kulttuurikellarissa sunnuntaina

Sunnuntaina voi käydä Kulttuurikellarissa kokeilemassa, miltä tuntuu laulaa, tai vain kuuntelemassa Kerimäen miesten harjoitusta ja pientä kevätkonserttia. Kuoro kaipaa lisää miehiä riveihinsä.

Soila Puurtinen

Tällaista on Kerimäen Mieslaulajien arkiaherrus Kerimäen A-koululla. Sunnuntaina on vuorossa tapahtumapäivä Kulttuurikellarissa.
Tällaista on Kerimäen Mieslaulajien arkiaherrus Kerimäen A-koululla. Sunnuntaina on vuorossa tapahtumapäivä Kulttuurikellarissa.

Kerimäen mieslaulajat päätti tulla Savonlinnaan saakka näyttämään, miten mukavaa kuorolaulu on. Taustalla on huoli siitä, että laulajien rivit harvenevat myös Kerimäellä.

Kuoro aloittaa Kulttuurikellarissa klo 15 harjoituksille, joita kaikki saavat tulla vapaasti seuraamaan. Jos siltä tuntuu, saa tulla myös itse laulamaan.

Kerimäen Mieslaulaujen konsertti-look, johtaja Pertti Järvisalo.

— Nyt on hyvä tilaisuus tunnustella, miten mukavaa ja rentoa kuorolaulu on. Ei tarvita ennakkotaitoja, meistä moni ei osaa lukea nuotteja. Korvakuulolta laulamme ja opettelemme, ja hyvin se sujuu näinkin, kertoo kuoron puheenjohtaja Jukka Suomalainen.

— Tämä harjoitus on hyvin vapaamuotoinen. Jos tuntuu siltä, voi laulajia tarttua hihasta kiinni ja kysyä, jos jokin kiinnostaa. Tai laulamaan saa tulla, yhtä hyvin naiset kuin lapsetkin.

Harjoitusten jälkeen seuraa yhteislaulujakso noin kello 17. Silloin yleisö saa laulaa kuoron mukana tuttuja ja mukavia lauluja. Kello 18 alkaa Kerimäen mieslaulajien pieni, noin puolen tunnin mittainen konsertti. Siinä kuullaan jo keväisiäkin lauluja.

— Harjoituksissa kuullaan, miten syntyy neliäänistä mieskuorosatsia. Harjoittelemme myös lauluja Sulasolin Etelä-Savon piirin konserttia varten. Siellä on suuri sekakuoro, jossa naiset laulavat ylä-ääniä, miehet kahta matalampaa, kertoo Suominen.

— Kuorolaulu on hyvä harrastus, jossa arkiset asiat jäävät mielestä. Sitä voi suositella ihan kaikille. Laulamaan oppii laulamalla.

— Tervetuloa seuraamaan tätä rentoa ja iloista harjoitusta, tutustumaan kuoroon ja kokemaan vaikka itse kuoroiloa, kehottaa Jukka Suomalainen.

Kerimäen Mieslaulajat harjoittelee yleensä torstaisiltaisin Kerimäen A-koululla.

Kuoroa johtaa Kulttuurikellarin avoimissa harjoituksissa Pertti Järvisalo, säestäjänä toimii Hannu Vesioja.

Kerimäen mieslaulajien tapahtumapäivä Kulttuurikellarissa 24.2. klo 15—17; Yhteislaulua noin 17—18, Pienoiskonsertti noin 18—18.30. Vapaa pääsy, yleisökin saa laulaa.

Luetuimmat