Aarne Pelkonen, Jukka Perko ja Marzi Nyman musisoivat lauantaina Savonlinnasalissa

Konsertti pohjautuu Haavekuvia-levyn musiikkiin, jonka punaisena lankana ovat suomalaiset laulelmat.

Pressikuva

Baritoni Aarne Pelkonen esittää lauantain konsertissa suomalaisia laulelmia uusin sovituksin.
Baritoni Aarne Pelkonen esittää lauantain konsertissa suomalaisia laulelmia uusin sovituksin.

Lauantaina on mahdollisuus pitkästä aikaa päästä konserttiin Savonlinnasaliin. Baritoni Aarne Pelkonen saapuu konsertoimaan saliin kiiteltyjen Jukka Perkon ja Marzi Nymanin seurassa.

Kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun vuonna 2015 ja Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 2013 voittanut Pelkonen julkaisi suomalaisia laulelmia sisältävän Haavekuvia-albumin toukokuussa 2019.

– Savonlinnan konsertti pohjautuu Haavekuvia-levyn musiikkiin, jonka punaisena lankana ovat suomalaiset laulelmat vanhojen runoilijamestareiden teksteihin, Pelkonen kertoo tiedotteessaan.

Mukana on rakastettuja klassikoita uusin sovituksin, kuten Nocturne ja Maailma on kaunis, Väliaikainen sekä Sinua, sinua rakastan, joka on duetto laulajatar Diandra Floresin kanssa.

Näiden lisäksi levylle sävellettiin aivan uusia kappaleita Pelkosen valitsemiin teksteihin.

– Minulla on suuri ilo esitellä Iiro Rantalan kolme laulua Hymyilevästä Apollosta (Eino Leino), Jukka Linkolan Laulu oravasta (Aleksis Kivi), Kuu kalpea (Eino Leino) ja Kesäyö (Aaro Hellaakoski) sekä Marzi Nymanin Rannalla (Saima Harmaja) ja Haavekuva (L. Onerva).

Haavekuvia on Pelkosen kolmas sooloalbumi.

Savonlinnan konsertissa Haavekuvia-lauluja tulkitaan pianon, kitaran ja saksofonin säestyksellä.

Yhteistyön Jukka Perkon ja Marzi Nymanin kanssa Pelkonen kokee siunauksellisena.

– Musisointi soittimiensa huipputaiturien kanssa on minulle alati uudistava ja elähdyttävä, jopa hengellinen kokemus, Pelkonen sanoo.

Raumalta kotoisin oleva baritoni Aarne Pelkonen debytoi Suomen Kansallisoopperan solistina kaudella 2017-2018 Jaakko Kuusiston oopperassa Jää. Hänen aiempia näyttämörooleja ovat olleet mm. Kreivi Robinson Cimarosan oopperassa “Il matrimonio segreto”, Freddy Loewen musikaalissa “My Fair Lady” sekä Kalle Lankinen Tuomas Kantelisen Mannerheim-oopperassa.

Kausina 2015–2017 Pelkonen kuului Oldenburgin oopperan solistikuntaan. Hän on vieraillut oopperataloissa sekä konserttisaleissa ja festivaaleilla kotimaan lisäksi eri puolilla Eurooppaa.

Konsertin järjestävät Taimi Lehtilä ja Savonlinnan Teatteri yhteistyössä Savonlinnan Musiikkiakatemian kanssa.

Haavekuvia-konsertti Savonlinnasalissa 1. elokuuta klo 18. Aarne Pelkonen, laulu, Marzi Nyman, piano ja kitara, Jukka Perko, saksofoni. Liput ennakkoon täältä.