Presidentti Tarja Halonen avaa oopperapäivän huomenna tiistaina

Presidenttiä voi tulla katsomaan ravintola Waahdon terassille kello 10 aamulla. Illaksi hän suuntaan puolisonsa kanssa katsomaan Patarouvaa.

Timo Seppäläinen

Oopperajohtaja Jan Strandholm isännöi presidentti Tarja Halosen ja hänen puolisonsa Pentti Arajärven vierailua Oopperajuhlilla vuonna 2013.

Presidentti Tarja Halonen avaa Savonlinnan oopperajuhlien oopperapäivän huomenna tiistaina kello 10 ravintola Waahdon terassilla Satamapuistossa.

Presidentin pitämän päivänavauksen aihe on vielä yllätys myös oopperajuhlien pr-päällikkö Aarno Cronvallille, joka juontaa tilaisuuden.

—Presidentti puolisoineen tulee Savonlinnaan katsomaan illalla ooppera Patarouvan. Kun kuulimme tämän, niin ilman muuta me heti tartuimme tilaisuuteen ja pyysimme hänet oopperapäivän avaajaksi, valottaa Cronvall tilaisuuden taustaa.

Lapsikuoro vastaa musiikista

Tilaisuuden musiikkivieraana on oopperajuhlien paljon kehuja saanut lapsikuoro kuoronjohtaja Leena Astikaisen kanssa.

Kuoro laulaa tilaisuudessa, jonka lisäksi se palkitaan diplomilla. Tilaisuuden jälkeen kuorolaiset pääsevät vielä laivaristeilylle.

Päivänavaus pidetään oopperakaudella joka päivä kello 10 Waahdon terassilla. Myös niinä aamuina, kun oopperaa ei nähdä illalla Olavinlinnassa. Cronvall vetää henkilökohtaisesti kaikki 30 tilaisuutta.

—Päivän avaa aina henkilö, jolla on jotain merkittävää sanottavaa. Hän ei välttämättä ole julkkis, mutta omalla alallaan hän on tunnettu henkilö.

Anna Grotenfelt tuo paikallista väriä

Oopperan ovat jo avanneet muun muassa taidekoordinaattori Riitta Moisander, oopperajuhlien entinen valtuuston jäsen Reijo Karhinen, Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen sekä kirjailija Outi Pakkanen.

Aamunavaus on edessään tulevana perjantaina 27.7. teehuoneyrittäjä Anna Grotenfeltilla.

Myös festivaalijohtaja Jan Strandholm, Fortumin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Arto Räty sekä oopperajuhlien varapuheenjohtaja Arja Suominen avaavat tilaisuuden ennen kuin oopperajuhlat päättyvät 4. elokuuta.