Olavinlinna, Lusto ja maakuntamuseo kiinni, Riihisaaren remontti jatkuu hyvin aikataulussa

Olavinlinna, Lusto ja maakuntamuseo ovat kiinni yleisöltä, mutta tutkimus- ja suunnittelutyöt jatkuvat ja Riihisaaren remontti etenee.

Soila Puurtinen

Olavinlinna on suljettu toistaiseksi, samoin muut alueen museot.
Olavinlinna on suljettu toistaiseksi, samoin muut alueen museot.

Kaikki Savonlinnan alueen museot ovat sulkeneet ovensa. Sekä Kansallismuseon Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo että metsämuseo Lusto Punkaharjulla on suljettu.

Maakuntamuseo on osa Savonlinnan kaupungin organisaatiota ja sen sulkemisesta päätettiin maanantaina samassa yhteydessä kuin esimerkiksi kirjaston ja uimahallien sulkemisesta.

Maakuntamuseo on suljettu vähintään huhtikuun loppuun saakka, kuten myös kirjasto.

– Museon yleisötoiminta on suljettu, mutta työntekijämme ovat töissä ja jatkavat normaalia tutkimus- ja suunnittelutyötänsä, kertoo museonjohtaja Nikke Kaartinen.

Maakuntamuseon pysyvä toimitila Riihisaaressa on remontissa. Kaartisen mukaan remontti etenee suunnitellusti edelleen.

– Remontissa ei ole tullut vastaan ikäviä yllätyksiä, vaan se on tähän saakka edennyt suunnitelmien mukaan.

– Meillä oli suunnitelma pitää yleisö- ja asiantuntijatilaisuuksia, joissa olisi yhdessä mietitty uudistetun museorakennuksen toimintoja ja käyty läpi sen menneisyyttä ja tulevaisuutta. Ehkä tilaisuuksia järjestetään myöhemmin.

Tuija Pauhu

Savonlinnan maakuntamuseon rakennuksen remontti Riihisaaressa etenee aikataulussa. Itse museo, joka toimii nyt Nälkälinnanmäelle, on suljettu huhtikuun loppuun.
Savonlinnan maakuntamuseon rakennuksen remontti Riihisaaressa etenee aikataulussa. Itse museo, joka toimii nyt Nälkälinnanmäelle, on suljettu huhtikuun loppuun.

Kaikki Suomen kansallismuseon museot, Olavinlinnan mukaan lukien, on toistaiseksi suljettu.

Samalla on peruttu myös kaikki erityisvaraukset ja suunnitellut juhlat ja kokoukset voi siirtää tai peruuttaa. Olavinlinna vastaa juhlatiedusteluihin ja tarjouspyyntöihin normaaliin tapaan.

Olavinlinna noudattaa suosituksissa ja määräyksissä Suomen hallituksen yleisiä linjauksia ja THL:n ohjeita.

Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjulla on suljettu yleisöltä ja tapahtumat on peruttu 13. huhtikuuta saakka. Lustossa seurataan tilanteen kehittymistä, ja tarvittaessa sulkuaikaa jatketaan.

Luston työntekijät jatkavat työskentelyä normaalisti ja muun muassa valmistelevat tulevia näyttelyitä. Työmatkoja ei tehdä, ja tehtävien hoidossa suositaan etätyöskentelyä ja -kokouksia.

Lusto tiedottaa museon avautumisesta yleisölle verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa.

Uusimmat uutiset