Hyväntekeväisyyskonsertilla kerätään rahaa vähäosaisten hyväksi – Sydämeni Sävelet -konsertti järjestetään Olavinlinnassa ensi viikon lauantaina

Konsertissa kerätään varoja kristillisen lähetysjärjestön One Way Missionin toimintaan.

Mika Pakarinen

Tiina Sinkkonen toimii lähetysjärjestö One Way Missionin järjestökoordinaattorina ja on myös yksi konsertin solisteista. Sinkkonen on eläköitynyt Kansallisoopperasta.
Tiina Sinkkonen toimii lähetysjärjestö One Way Missionin järjestökoordinaattorina ja on myös yksi konsertin solisteista. Sinkkonen on eläköitynyt Kansallisoopperasta.

Ensi viikon lauantaina Olavinlinnassa esitetään musiikkia hyvää tarkoitusta varten. Suomalainen lähetysjärjestö One Way Mission järjestää konsertin, jossa kerätään kolehtia järjestön toimintaan.

Lähetysjärjestö toimii Suomen lisäksi kymmenessä maassa eri puolilla maailmaa.

– Autamme hädänalaisia ruohonjuuritasolla. Olemme perustaneet muun muassa lastenkoteja ja koteja leskeille ja vammaisille. Suomeen olemme perustaneet kodin alkoholismista toipuville miehille, kertoo järjestökoordinaattori sekä oopperalaulaja Tiina Sinkkonen.

Myös Savonlinnassa järjestöllä on toimintaa, kuten lasten raamattukoulu sekä muuta kokoustoimintaa. Siksi konsertin järjestyminen Savonlinnaan on Sinkkosen mukaan tärkeää.

Sinkkonen iloitsee siitä, että Olavinlinnassa pääsee nyt esiintymään.

– Linna on kaunis paikka ja sen akustiikka on erinomainen. Toivon, että konsertista saadaan lämminhenkinen ja kuulijoita virkistävä tapahtuma, Sinkkonen toteaa.

Konsertti esitetään oopperalavalla. Katsomoon otetaan sisään enintään 460 henkeä, ja maskeja ja käsidesiä on tarjolla konserttivieraille.

Konsertin ohjelmisto on monipuolinen ja laadukas

Sydämeni Sävelet -konsertin ohjelmistossa on jokaiselle jotakin: gospel-musiikkia, oopperaa ja hengellistä musiikkia.

Konsertti alkaa Sinkkosen laulamista gospel-kappaleista, jota Seppo J. Järvinen (piano), Thomas Törnroos (rummut) ja Ulf Krokfors (kontrabasso) säestävät. Ohjelmistossa on muun muassa Elvis Presleyn nuoruusvuosien kappaleita, kuten We Call On Him ja Somebody Bigger Than You And I.

Tämän jälkeen sopraano Heli Närhi esittää afroamerikkalaisia spirituaaleja eli mustaa gospelia, sekä säveltäjä Oskar Merikannon kappaleita. Baritoni Jorma Elorinne esittää hengellisiä lauluja sekä kappaleen Wolframin laulu iltatähdelle, joka on Richard Wagnerin oopperasta Tannhäuser. Laulaja Viktor Klimenko esittää kappaleita yhdessä Pavel Fjodorovin kanssa, joka soittaa balalaikaa.

Sydämeni Sävelet -konserttitapahtuma järjestetään lauantaina 22. elokuuta kello 19 Olavinlinnassa.

Uusimmat uutiset