Vesa-Matti Loiri astuu Olavinlinnan kehään perjantaina — ”Äijä on kuitenkin seitsemänkymppinen ja tulee edelleen keikalle; kyllä nostan hattua ja uskon, että Veskun esittämät viimeisen päälle hienot balladit tuovat iloa monen sieluun”

Boxing Night -etkoille tulee esiintymään nyrkkeilyäkin aikoinaan harrastanut viihdetaiteilija.

Vesa-Matti Loiri on ollut aikoinaan kova nyrkkeilyn harrastaja. Nyt hän nousee Olavinlinnan lavalle viihdyttämään Boxing Night -viikonlopun yleisöä.
Vesa-Matti Loiri on ollut aikoinaan kova nyrkkeilyn harrastaja. Nyt hän nousee Olavinlinnan lavalle viihdyttämään Boxing Night -viikonlopun yleisöä.

Suomen ehkä tunnetuin viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri saapuu perjantaina Olavinlinnaan viihdyttämään Boxing Night -viikonlopun yleisöä. Vesku pyydettiin nyrkkeilyviikonlopun esiintyjäksi osittain siksi, että nyrkkeily on joskus ollut hänelle itselleenkin rakas harrastus.

— Tapahtumasta löytyy yhtymäkohtia hänen urheiluelämäänsä. Hän oli aikoinaan aika kovatasoinenkin nyrkkeilijä Suomen amatööritasolla, kertoo Pasi Pekkonen, Boxing Night -tapahtumien tuottaja.

Pekkosen mukaan jokaisen kuuluisan taiteilijan tulisi päästä Olavinlinnan estradille kerran elämässään. Vesku onkin jo nähty Olavinlinnassa ainakin kerran — valkokankaalla. Savonlinnan elokuvajuhlien avajaiselokuvana oli vuonna 1998 Johtaja Uuno Turhapuro, Pisnismies.

— Silloin Vesku veti salin täyteen. Katsotaan, vetääkö nytkin.

Perjantai-illasta Pekkonen odottaa ikimuistoista.

— Vanha mestari on kuntoutunut erittäin hyvin vakavien sairauksien jälkeen. Äijä on kuitenkin seitsemänkymppinen ja tulee edelleen keikalle. Kyllä nostan hattua ja uskon, että Veskun esittämät viimeisen päälle hienot balladit tuovat iloa monen sieluun. Tervetuloa, savonlinnalainen yleisö, mahdollisimman suurella joukolla.

Vesku kehässä — Boxing Night etkot Olavinlinnassa perjantaina 9.8. kello 19. Liput osoitteesta lippu.fi tai Mertalan Nesteeltä, jossa rajoitettu erä alennushintaisia lippuja.