Yösoitot-konserttisarja Savonlinnan Pikkukirkossa huipentuu jazzin, sellonsoiton ja runojen vuoropuheluun

Solistina Suomen eturivin jazzlaulajatar Mia Simanainen.

Tanja Ahola

Mia Simanainen kuuluu eturivin suomalaisiin jazzlaulajattariin.
Mia Simanainen kuuluu eturivin suomalaisiin jazzlaulajattariin.

Pikkukirkon Yösoitot -konserttisarja päättyy perjantaina 31.7. Duon Mia Simanainen (jazzlaulu) & Matti Makkonen (sello) konserttiin. Duon esityksessä yhdistyvät Helvi Juvosen runot sekä mietiskelevä jazz- ja kansanmusiikinomainen laulutyyli vuoropuhelussa sellon kanssa.

Pikkukirkon Yösoiton lisäksi Duoa Simanainen & Makkonen on mahdollista kuulla perjantaina myös iltapäivällä kello 14 alkaen Ravintola Paviljongissa lounaskonsertissa.

Mia Simanainen kuuluu eturivin suomalaisiin jazzlaulajattariin. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi syksyllä 2000, ja toimii Ahava-yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä. Jazzlaulua vahvoihin kansanmusiikin vaikutteisiin sekoittavassa kvartetissa soittavat saksofonisti-huilisti Sonny Heinilä, pianisti Kari Ikonen sekä rumpali Mika Kallio.

Muita aktiivisia ja omaehtoisesti toimivia yhtyeitä, joissa Simanainen on vaikuttanut viime vuosina, ovat olleet muun muassa Duo Nokare, JimJamMurMur ja Mia Simanainen Quintet. Lisäksi hän vierailee solistisissa ja yhtyelaulu-tehtävissä jazzmusiikin, kansanmusiikin ja klassisen musiikin yhtyeissä sekä poikkitaiteellisissa ja monityylisissä projekteissa ja esityksissä.

Aktiivisen keikkailun ja sävellystyön ohella Simanainen opettaa jazzlaulua sivutoimisena tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa, antaa yksityistunteja ja järjestää workshoppeja ja konsertteja.

Pikkukirkon Yösoitot -konserttisarjan tuottaja, sellisti Matti Makkonen tunnetaan niin koti- kuin ulkomailla monipuolisena kulttuurivaikuttajana – muun muassa sellistinä, kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana ja organisaattorina.

Yösoitto IV – Runon ja musiikin ilta Savonlinnan Pikkukirkossa pe 31.7. klo 21. Mia Simanainen (jazzlaulu) & Matti Makkonen (sello). Konsertin kesto noin 45 min. Järj: Nova Records Oy, yhteistyössä Savonlinnan Pikkukirkko-kulttuuriyhdistyksen kanssa.