Elojubilee sukeltaa musikaalimaailmaan elokuussa — Anna-Maija Tuokko, Pentti Hietanen ja Päivi Pylvänäinen esiintyvät musikaalisävelien tahdissa

Jyväskylä Sinfonia sekä Päivi Pylvänäinen, Anna-Maija Tuokko ja Pentti Hietanen vievät kesällä viihtyisään musikaalimaailmaan.

RT-tuotanto

Päivi Pylvänäinen (vas.), Pentti Hietanen ja Anna-Maija Tuokko ovat Suuren Musikaaligaalan solisteja tämän vuoden Elojubileen toisessa konsertissa. Luvassa Olavinlinnassa tuttuja säveliä West Side Storysta Shrekiin.
Päivi Pylvänäinen (vas.), Pentti Hietanen ja Anna-Maija Tuokko ovat Suuren Musikaaligaalan solisteja tämän vuoden Elojubileen toisessa konsertissa. Luvassa Olavinlinnassa tuttuja säveliä West Side Storysta Shrekiin.

Tietenkin laulan suomeksi!

Niin sanoo Anna-Maija Tuokko, joka laulaa Olavinlinnassa, Elojubilee-juhlien toisena päivänä, elokuun 18. musikaalisäveliä Olavinlinnassa. Illan kaksi muuta solistina ovat Päivi Pylvänäinen ja Pentti Hietanen.

Anna-Maija Tuokko on tehnyt useita päärooleja Helsingin kaupunginteatterin suurtuotannoissa kuten Shrek, Viulunsoittaja katolla, Wicked ja The Producers. Kevään aikana Tuokko on ollut MTV3:n Kingi-viihdeohjelmassa.

Tuokon osaaminen on erityisesti nykymusikaaleissa, jotka sisältävät paljon hienoa musiikkia ja vahvoja tarinoita.

— Teattereissa musikaalit tehdään suomeksi, joten laulan Olavinlinnassakin teatteriversiot, kertoo Tuokko.

Elojubileeta neljättä kertaa

EloJubilee-festivaali järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Festivaalin ohjelmassa on lauantaina 18. elokuuta Suuri Musikaaligaala. Säestyksistä vastaa Jyväskylä Sinfonia, ja konsertin johtaa kapellimestari Heikki Elo.

Gaalan solistit Pentti Hietanen, Anna-Maija Tuokko ja Päivi Pylvänäinen tapasivat äskettäin Helsingissä.

Savonlinnalaislähtöinen Pylvänäinen on todella innoissaan musikaaligaalasta.

— On valtavasti hienoja musikaalikappaleita, joita olen jo päässyt laulamaan. Nyt on mahdollisuus päästä tekemään niitä Olavinlinnaan Jyväskylä Sinfonian säestyksellä, se on varmasti mahtavaa, säteilee Pylvänäinen.

Kokemusta mukana

Pentti Hietanen on saanut laulaa paljon musikaalisävelmiä. Yksi tutuimmista musikaaleista hänelle on West Side Story, jota hän aikanaan lauloi Helsingin kaupunginteatterin ja Salzburgin Landestheaterin produktiossa yli 400 näytöstä.

— Musikaalin Tony on vähän yli parikymppinen nuori mies, joten rooli ei enää tunnu ihan luontevimmalta, kun alkaa itse olla lähempänä kuuttakymmentä, naurahtaa Hietanen.

Olavinlinna on Hietaselle tuttu paikka, mutta edellisestä esiintymisestä on ehtinyt vierähtää jo vuosikymmeniä. Vuonna 1989 hän oli mukana oopperajuhlien Aidassa.

Paras mahdollinen paikka

Elojubileen vastaava tuottaja Reko Tammi, entinen Savonlinnasalin johtaja, kertoo, että idea musikaalikonsertin toteuttamisesta on ollut jo pidempään mielessä.

— Monet suositut teokset kuten Cats, Sound of Music, West Side Story ja Oopperan kummitus sisältävät valtavasti hienoa ja kaikille tuttua musiikkia.

Olavinlinna on paras mahdollinen paikka tällaiselle konsertille. Kun vielä konserttiin saatiin näin hienot solistit ja Jyväskylä Sinfonia mukaan, on lopputulos varmasti ikimuistoinen, sanoo Tammi.

Elojubileen avajaisillassa perjantaina 17.8. esiintyy 50-vuotisjuhliaan viettävä Samuli Edelmann yhdessä Orkestra Suoran Lähetyksen kanssa.

Uusimmat uutiset