”Eivät meinanneet päästää meitä lavalta Iisalmen konsertissa” — Kun jazz kohtaa Brahmsin, saattaa yleisö hullaantua Savonlinna-kvartetin konsertissa

Savonlinna-kvartetti ja klarinetisti Rauno Tikkanen hurmasivat Iisalmen yleisön — kuinkahan käy Savonlinnassa?

Klarinettivelho Rauno Tikkanen tekee Savonlinna-kvartetin kanssa Savo-kiertuetta. Iisalmessa on huippumenestys, tiistaina vuorossa Kuopio, keskiviikkona Savonlinna.
Klarinettivelho Rauno Tikkanen tekee Savonlinna-kvartetin kanssa Savo-kiertuetta. Iisalmessa on huippumenestys, tiistaina vuorossa Kuopio, keskiviikkona Savonlinna.

Savonlinna-kvartetti yhdistää jälleen klassista musiikkia ja jazzia. Vieraana taituroi kuopiolainen klarinetisti Rauno Tikkanen.

Savonlinna-kvartetti ja Tikkanen ovat tehneet ohjelman, jossa soivat hillittömän kaunis Brahms ja menokas, värikäs jazz.

Sibelius-Akatemiassa opiskellut ja Yhdysvalloissa opintojaan jatkanut Tikkanen on kotonaan niin klassisen kuin jazzinkin maailmassa. Jazz-osaamisesta kertoo, että Tikkanen on saanut Vuoden kuopiolainen jazzmuusikko -palkinnon. Nykyään Tikkanen toimii Savonia-ammattikorkeakoulussa orkesteri- ja kamarimusiikin lehtorina.

Konsertissa kuullaan kamarimusiikin suuriin mestariteoksiin kuuluva Johannes Brahmsin hehkuvan romanttinen Klarinettikvintetto h-molli.

Sen vastapainoksi herkutellaan sveitsiläisen Andy Harderin jazz-sarjan monipuolisilla kevyen musiikin elementeillä rockista latinalaisrytmeihin.

Savonlinna-kvartetin sellisti ja Savonlinnan Orkesterin intendentti Ilkka Vesioja kehuu Tikkasta oivaksi kamarimusiikkipartneriksi.

— Rauno tuntee molemmat maailmat niin suvereenisti, että on ilo soittaa hänen kanssaan hienoa musiikkia. Sekä Brahms että Harder saavat luontevan tyylikkäät fraseeraukset ja tulkinnat, Vesioja toteaa.

— Esitimme ohjelman viime torstaina Iisalmen Kulttuurikeskuksessa, jossa ihastunut yleisö ei tahtonut päästää konsertin jälkeen esiintyjiä pois lavalta laisinkaan. Melkoinen suosimyrsky kyllä yllätti.

Tämän viikon tiistaina vuorossa on Kuopio, ja keskiviikkona vihdoin Savonlinna.

— On hienoa päästä esiintymään samalla ohjelmalla monessa paikassa. Saa nähdä, miten Savonlinnan yleisö reagoi, miettii Vesioja.

Savonlinna-kvartetissa soittavat Vesiojan lisäksi Andrei Nikulin ja Maria Sidorkina, viulu, sekä Katja Inkala, alttoviulu.

Klassista ja jazzia 2 -konsertti Melartin-salissa ke 15.5. klo 19.