Onko teatterista lääkkeeksi? Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten teatteri voi hoitaa

Voiko taide todella toimita lääkkeenä, tuoko se hyvää oloa, voiko ikävä esitys herättää pahaa mieltä? Maanantai-iltana puhutaan Onnellisten ateljeessa teatterista lääkkeenä.

Soila Puurtinen

Niko Taskinen on yksi alustajista tämän illan tilaisuudessa Onnellisten ateljeessa, jossa mietitään, voiko teatteri tai taide olla lääkettä.

Voisiko teatterielämys toimia lääkkeenä?

Millaisia virikkeitä voi katsoja saada teatterista?

Tänä iltana puhutaan Onnellisten ateljeessa teatterista lääkkeenä, tai miksei kyse voisi olla mistä taide-elämyksestä hyväänsä.

Teeman alustajina ovat nuorisopsykologi Sameli Järvisalo, opettaja-näyttelijä Marjo Välimäki ja ohjaaja-näyttelijä Niko Taskinen.

Illassa on mukana myös näyttelijä Mervi Koskisen ohjaamia Virtapiiri-ryhmän jäseniä. Virtapiiri on tarkoitettu omaishoitajille. He tuovat höysteeksi ikäihmisen näkökulmia omin runoin, lauluin ja sketsein.

Keskustelutilaisuuden järjestää Savonlinnan Teatterikerho.

— Illan mittaan mietitään esimerkiksi sitä, millaisia virikkeitä yleisö voi saada esityksestä ja kuinka jokainen voisi hyödyntää taidetta omassa elämässään. Esitys voi aiheuttaa posotiivisia reaktioita, mutta joskus varmasti myös tunteet ovat negatiivisia, miettii teatterikerhon puheenjohtaja Anna-Liisa Nissinen.

— Olisi hienoa kuulla yleisön pohdintoja siitäkin, onko taiteesta ollut apua omaan elämään ja jos on, niin minkälaista.

Teatterikerhon keskustelutilaisuus Lääkkeitä teatterista arkielämn pyörteisiin  Savonlinnasalin Onnellisten Ateljeessa ma 12.11. klo 18.