Savonlinnan uusi elokuvateatteri Kuvalinna avataan yleisölle perjantaina — uudessa salissa ”love-seateja” pareille, mukitelineet ja runsaasti oheismyytävää, mutta pyörätuolilla Kuvalinnaan ei elokuviin pääse

Uusi elokuvateatteri Kuvalinna avaa ovensa perjantaina 1. maaliskuuta. Paikkoja uudessa leffasalissa on 196.

Tuija Pauhu

Uusi elokuvateatteri Kuvalinna avautuu perjantaina Savonlinnan teatterin vanhoihin tiloihin Kisalinnaan.
Uusi elokuvateatteri Kuvalinna avautuu perjantaina Savonlinnan teatterin vanhoihin tiloihin Kisalinnaan.

Savonlinnan kulttuurielämä saa toivotun ja odotetun piristysruiskeen, kun elokuvateatteri Kuvalinna avataan yleisölle perjantaina 1. maaliskuuta, kertoo elokuvateatterin toimintaa pyörittävä Savon Kinot tiedotteessaan.

Viiskulmassa, Kisalinnan kiinteistössä sijaitsevaa tilaan on tehty laaja remontti, kun vanha teatteri muutettiin elokuvateatteriksi.

Uutta elokuvateatteria pyörittää itäsuomalainen perheyritys Savon Kinot, joka vastaa myös tien toisella puolella olevan elokuvateatteri Killan toiminnasta.

Kuvalinnan sisustussuunnittelun toteutti Partanen & Lamusuo Oy, ja pääurakoitsijana remontissa toimi savonlinnalainen Tmi Juha Moilanen.

Esteettömyys ei toteudu, mutta Killaan pääsee jatkossakin pyörätuolilla

Paikkoja uudessa elokuvateatterissa on 196, joista neljä on kahden istuttavia ”love-seateja”. Kaikissa penkeissä on mukitelineet.

Salin äänijärjestelmänä on Dolbyn 7.1 –järjestelmä.

Kuvalinnan oheismyyntivalikoima on vuodenvaihteessa suljettuun Bio Olaviin verrattuna laaja. Elokuvissa käydessä voi herkutella muun muassa paikan päällä paistetulla tuoreella popcornilla, eettisesti tuotetulla kahvilla sekä hyvällä valikoimalla irtokarkkeja.

Elokuvateatteri Kuvalinnan logo seuraa Savon Kinojen tyyliä.
Elokuvateatteri Kuvalinnan logo seuraa Savon Kinojen tyyliä.

Koska Kuvalinna rakentui vanhaan, jo olemassa olevaan rakennukseen ja elokuvasali sijaitsee toisessa kerroksissa, saliin ei pääse pyörätuolilla.

Jatkossa Savon Kinot pyrkii jakamaan elokuvaohjelmistoa Kuvalinnan ja Killan välillä niin, että suosituimmista elokuvista järjestetään näytöksiä kummassakin elokuvateatterissa.

Killaan on mahdollista mennä myös pyörätuolilla.

Paljon ohjelmaa pitkin avajaisviikkoa

Yleisönäytökset Kuvalinnassa käynnistyvät perjantaina 1. maaliskuuta.

Ensimmäisenä yleisöesityksenä perjantaina iltapäivällä nähdään Savonlinnankin maisemissa kuvattu Luontosinfonia, jossa luontokuvaus sulautuu Panu Aaltion säveltämään musiikkiin. Kaikenikäisille sallittu elokuva on sisarteos elokuville Metsän tarina ja Järven tarina.

Elokuva nähdään Kuvalinnassa reilusti muuta Suomea ennen, sillä sen varsinainen ensi-ilta on 22. maaliskuuta.

Kuvalinnan ensimmäisenä yleisöesityksenä nähdään ennakkoon uutuuselokuva Luontosinfonia.
Kuvalinnan ensimmäisenä yleisöesityksenä nähdään ennakkoon uutuuselokuva Luontosinfonia.

Kuvalinnan ensimmäisinä viikkoina esitetään normaalin ensi-iltaohjelmiston lisäksi edulliseen hintaan kuluneen talven suosituimpia elokuvia uusintana. Ensimmäisellä näytösviikolla nähdään muun muassa elokuvat Oma maa, Juice ja Bohemian Rhapsody.

Tulevana perjantaina 1. maaliskuuta ja lauantaina 2. maaliskuuta kello 12—13 yleisöllä on mahdollisuus tutustua uuteen elokuvateatteriin avoimien ovien merkeissä.

Tuolloin salissa esitetään trailerikoostetta tulevista elokuvista.

Lauantaina kello 12—14 yleisölle on myös kahvitarjoilu kakun kera. Kakkua on tarjolla 200 ensimmäiselle vieraalle.

Liput ensimmäisen elokuvaviikon näytöksiin tulevat myyntiin keskiviikkona 27. helmikuuta kello 14 Savon Kinojen verkkokauppaan www.savonkinot.fi.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut