Savonlinnalainen freestyleräppäri MC Samppa nousee lauantai-iltana Helsingin Tavastia-klubin lavalle itse rokkari Michael Monroen pyynnöstä: ”Nyt kyllä jännittää ja meinaa kädet täristä”

Sami Makkonen eli MC Samppa nousee tänä iltana Tavastian lavalle ja toimii samalla rokkari Michael Monroen keikan lämppärinä.

Tuija Pauhu

MC Samppa eli Sami Makkonen on esiintynyt viime vuosina tiiviisti erilaisissa tapahtumissa erityisesti Savonlinnan seudulla. Viime vuoden lopulla rapin SM-kisoissa Helsingissä Makkonen sijoittui toiseksi.

Savonlinnalainen freestyleräppäri Sami Makkonen eli MC Samppa esiintyy tänään lauantaina legendaarisessa keikkapaikassa Helsingin Tavastia-klubilla.

Makkonen pääsi Tavastialle laulaja Michael Monroen ”lämppäriksi”. Hän siis nousee lavalle lauantai-iltana juuri ennen Monroeta, joka on illan pääesiintyjä.

— Nyt kyllä jännittää ja meinaa kädet täristä, mutta onhan tämä todella siistiä, Makkonen totesi lauantaina iltapäivällä ennen illan esiintymistä.

Monroe tutuksi X Factorissa

Makkonen tutustui Michael Monroen kanssa, kun hän osallistui X Factor -ohjelmaan, jossa Monroe toimi tuomarina. Ohjelma, jossa Makkonen oli mukana, nähtiin televisiossa vuosi sitten talvella. Makkonen tippui kilpailusta tuolihaaste-vaiheessa.

— Kun tipuin X Factorista Michael [Monroe] tuli halaamaan minua, antoi puhelinnumeronsa ja sanoi, että soittele, niin tehdään joskus jotain yhdessä, Makkonen kertoo.

Monroelle soittaminen Makkoselta unohtui hetkeksi, mutta viime kesänä hän tapasi Monroen jälleen Mikkelissä järjestetyillä St. Michel Summerfesteilla.

— Michael totesi, että et ole soitellut. Juttelimme ja sovimme, että hän ilmoittaa ajan ja paikan, milloin tulisin keikalle mukaan. Sitten lopulta sain ilmoituksen, että Tavastialle 16. helmikuuta, Makkonen naurahtaa.

Rockia yhdistettynä räppiin

Monroen tyylin mukaisesti myös MC Sampan keikalla kuullaan lauantaina Tavastian lavalla vähän rockia.

— Yhdistämme keikalla tunnettuja rockbiisejä ja freestyleräppiä. Esimerkiksi Nirvanan Smells like teen spirit yhdistettynä räppiin tullaan kuulemaan.

MC Sampan on määrä esiintyä ennen Monroen keikkaa noin puolen tunnin ajan.

Makkosen rinnalla lavalle nousee uusi bändi, johon kuuluu muun muassa Negativen vanha kitaristi Tuomas ”Gary” Keskinen sekä myös X Factorista tutuksi tullut laulaja Ella Tepponen.

Lisäksi Makkosen kokoonpanossa keikalla on mukana savonlinnalainen DJ Agsu eli Aku Kuhmonen.

Keikkailut jatkuvat

Makkosen keikkailut jatkuvat tulevaisuudessakin.

Lähitulevaisuudessa ja erityisesti ensi kesänä MC Sampan päivät täyttyvät esiintymisistä ja juontohommista erityisesti festareilla sekä erilaisissa yritystapahtumissa.

Luetuimmat

Kommentoidut