Punkaharjun naiset juhlivat laulaen — Naislaulajien konsertin ohjelmistossa Tamara Lundia, Anna Puuta ja kaikkea siltä väliltä

Punkaharjun Naislaulajien 40-vuotiskonsertissa soivat sävelmät vuosien varrelta. Naiskuorosta on tullut taitava lauluyhtye, jonka laulu kuuluu pitkin vuotta.

Punkaharjun Naislaulajat on tuonut iloa alueen elämään jo 40 vuoden aikana. Sitä juhlitaan sunnuntaina. Kuva vuodelta 2015.
Punkaharjun Naislaulajat on tuonut iloa alueen elämään jo 40 vuoden aikana. Sitä juhlitaan sunnuntaina. Kuva vuodelta 2015.

Punkaharjun Naislaulajat juhlii 40-vuotista taivaltaan juhlakonsertissaan sunnuntaina Punkaharjun seurakuntatalolla.

Konsertissa kuullaan läpileikkaus kuoron viihteellisestä ohjelmistosta menneiltä vuosikymmeniltä. Konsertissa kuullaan muun muassa Tamara Lundin 60-luvun ohjelmistoon kuuluvia sävellyksiä.

Punkaharjun seurakuntatalolla pidettävän konsertin johtaa Esko Alanen, solistina on Marja-Leena Luumi.

Kuorolla on ollut vain kolme johtajaa, ensin Rauha Myllys, sitten Marja-Leena Luumi. Molemmat johtivat noin 15 vuotta. Esko Alanen on johtanut kuoroa vuodesta 2006.

— Kuoro oli nykyistä suurempi alkuaikoina, ja ohjelmistona oli paljon naiskuorojen perusohjelmistoa. Silloin käytiin myös Sulasolin leireillä. Sittemmin kuoro on pienentynyt, kuten melkein kaikki kuorot Suomessa, kertoo Alanen.

Kuoro-nimitystä ei enää käytetä, vaan Punkaharjun Naislaulajat on nyt kolmiääninen lauluryhmä, tällä hetkellä laulajia on kymmenen.

— Joukossa on muutamia, jotka laulavat stemmat melkein suoraan nuoteista. Ilman muuta kaikki halukkaat ovat tervetulleita, pääsyvaatimuksia ei ole. Harjoituksissa on aina hauska ja rento tunnelma, kertoo Alanen.

Iän karttuessa ohjelmisto nuorentuu

Vuosien mittaan ohjelmisto on muuttunut viihteellisempään suuntaan.

— Perusohjelmistona on iloinen, kotimainen viihdemusiikki 60- ja 70-luvuilta. Jatkossa tulee varmaan enemmän uudempaa iskelmämusiikkia, nytkin juhlakonsertissa esitetään muun muassa Anna Puun Linnuton puu ja Aikakoneen Keltainen, kertoo Alanen.

Juhlakonserttiin on koottu lauluja eri projekteista menneeltä vuosikymmeneltä. Niitä on ollut muun muassa punkaharjulaisen runoilijan Hertta Tynkkysen runoihin keskittynyt ohjelmakokonaisuus vuodelta 2010, Musikaalikonsertti 2014 ja Euroviisukonsertti 2017.

— Lähes joka joulu, usein keväisinkin, on naislaulajilla ollut yhteisesiintyminen kansalaisopiston runoryhmän kanssa. Keväinen yhteisvastuukonsertti on myös vuosittainen vakiotapahtuma, kertoo Esko Alanen.

— Aina on ollut ohjelmistossa lukuisia Toni Edelmannin sävellyksiä, johtuen Tonin yhteydestä Punkaharjulle. Pari vuotta sitten esitimme myös neljä Casimir Edelmannin, Punkaharjun entisen kanttorin, sävellystä Casimirin satavuotisjuhlassa.

Nämä sävellykset tekivät laulajiin suuren vaikutuksen, niistä onkin kaksi nyt myös juhlakonsertin ohjelmassa.

Punkaharjun Naislaulajien 40-vuotisjuhlakonsertti 28.4. Punkaharjun seurakuntatalolla klo 14. joht. Esko Alanen.