Yli puolet Kerimäen 10-vuotiasta laulaa 10-konsertissa virsiä Savonlinna-kvartetin kanssa — Kerimäen kanttori keksi uuden tavan viettää seurakunnan 10-synttäreitä

Virret ovat kaikuneet Kerimäen kaikilla kouluilla elokuusta saakka, kun Kerimäen kappeliseurakunnan kanttori Maria Padatsu on kerran viikossa käynyt harjoituttamassa nelosluokkalaisia. Tähtäimessa 10-konsertti, jossa tänä vuonna kymmenen vuotta täyttäneet juhlivat pitämällä virsikonsertin kaikelle kansalle. Vasta sitten herkutellaan.

Soila Puurtinen

Kanttori Maria Padatsu laulattaa Louhen koulun kuutta nelosluokkalaista. Maan korvessa kaikuu komeasti. Sunnuntaina yli 30 Kerimeän nelosluokkalaista laulaa talvikirkossa virsiä omassa 10-konsertissaan.
Kanttori Maria Padatsu laulattaa Louhen koulun kuutta nelosluokkalaista. Maan korvessa kaikuu komeasti. Sunnuntaina yli 30 Kerimeän nelosluokkalaista laulaa talvikirkossa virsiä omassa 10-konsertissaan.

Louhen pienen ja satumaisen kotoisan koulun liikuntasalissa raikuu laula. Kuusi neljäsluokkalaista istuu penkillä käsissään vihko ja laulaa sydämen kyllyydestä.

Laulu on Maan korvessa kulkevi. Laulamassa ovat Jenna Konnu, Noora Tavi, Vilho Lätti, Onni Dahlström, Eero Lyytinen ja Eelis Lötjönen eli kaikki Louhen koulun neloset.

— Hyvä, hienosti laulatte. Tosi hienolta kuulostaa, kannustaa kanttori Mari Padatsu, joka säestää laulua mukanaan tuomalla syntikalla.

Käynnissä on Kerimäen kappeliseurakunnan 10-vuotiaitten synttäriprojektiin liittyvä laulutuokio.

Seurakunnat kutsuvat usein kaikki 10-vuotiaat yhteisiin juhliin. Kerimäellä tehdään tänä vuonna toisin: 10-vuotiaat pitävät itse virsikonsertin, johon muut saavat tulla kuuntelemaan ja laulamaan paikoin mukana.

Savonlinna-kvartetti säestää laulua Kerimäen talvikirkossa sunnuntaina.

Konsertin jälkeen seurakunta kestitsee 10-vuotiaat seurakuntasalissa. Tarjolla on lasten toiveherkkuja.

Kerimäellä huomattiin viime vuonna harmillinen juttu: vaikka seurakunta järjesti 10-vuotiaille yhteiset synttärit niin kuin muuallakin, eivät Kerimäen lapset asiasta hirveästi kiinnostuneet.

— Ajattelin, että jotain pitäisi tehdä. Entäpä, jos minun pitäisikin mennä lasten luo, kouluille, kertoo Maria Padatsu.

Hän tiedusteli asiaa Kerimäen kolmelta koululta ja vanhemmilta jo keväällä. Kaikista idea tuntui hyvältä.

Padatsu alkoi käydä elokuussa kerran viikossa kaikilla kolmella Kerimäen koululla, Keskuskoululla, Anttolassa ja Louhella.

Padatsu on laulattanut nelosluokkalaisille muutamia virsiä, jotka on painettu varta vasten tehtyyn vihkoseen.

— Minut on otettu todella hienosti vastaan joka koululla. Täällä lapset lähtevät heti mukaan, iloisesti ja avoimesti, kertoo Padatsu.

Louhen koulussa on kaksi opettajaa. Kolmos-kutosten luokanopettaja on Taru Raikisto, ykkös-kakkosten rehtori Ilkka Kierikka. Oppilaita on 37, ja lukumäärä kasvaa.

Koko Kerimäellä on yhteensä 60 kymmenvuotiasta. Kaikki ovat osallistuneet virsilauluun ja 33 on ilmoittautunut sunnuntain yhteisesiintymiseen.'

— Se on mahtava luku: yli puolet Kerimäen kymmenvuotiaista, iloitsee Padatsu.

Nyt lauletaan virret vielä kerran läpi. Sunnuntaina vie bussi Louhelta ja Anttolasta harjoituksiin ja konserttiin, toki omallakin kyydillä pääsee.

Ilkka Vesioja on laatinut kvartettisovitukset. Kahdelta saa yleisö tulla kuulemaan ja laulamaan vuorolauluissa mukana.

— Ei kyllä jännitä yhtään, sanoo Jenna Konnu.

14.10. klo 14 Kerimäen talvikirkko: 10-konsertti. Kerimäen kymmenvuotiaitten virsikonsertti, joht. Maria Padatsu, säestys Savonlinna-kvartetti. Järj. Kerimäen kappeliseurakunta.

Uusimmat uutiset