Nuorten kulttuuritapahtuma Piäkavun partyt juhlitaan Olavinkadulla 2. syyskuuta — ohjelmassa ilmavolttirata ja MC Samppa

Savonlinnalainen MC Samppa esiintyy Piäkavun partyt -tapahtumassa.

Tuija Pauhu

Savonlinnalainen MC Samppa esiintyy Piäkavun partyt -tapahtumassa. Hän on esiintynyt Suomen hauskin tavis -ohjelmassa.
Savonlinnalainen MC Samppa esiintyy Piäkavun partyt -tapahtumassa. Hän on esiintynyt Suomen hauskin tavis -ohjelmassa.

Syyskuun 2. päivä Olavinkadun valloittaa Piäkavun partyt -katufestivaali. Nuorille suunnatussa tapahtumassa testataan harrastuksia ja kuullaan musiikkia. Lisäksi eri toimijat esittelevät toimintaansa.

— Tapahtumaa on suunniteltu keväästä asti, ja tulossa on hyvä tapahtuma. Näytteilleasettajia, koululuokkia ja nuoria savonlinnalaisesiintyjiä on saatu hyvin mukaan. Uskon, että tarjonnasta löytyy jokaiselle mieluista tekemistä, toiminnanohjaaja Jaana Luostarinen Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:stä kertoo.

Illan aikana kuullaan savonlinnalaissäveliä, kun Emmi Kettunen, Slungimaine, DJ Aerox ja MC Samppa esiintyvät. Ilta huipentuu katubileisiin, ja menosta vastaa Lihamyrsky-rapkollektiivi. Tilaisuuden avaa Rantasalmen puhallinorkesterin nuoret kello 16.00.

— Puhallinorkesteri marssii kadun päästä päähän. Se on varmasti juhlava avaus tapahtumalle.

Myös harrasterintamalla tapahtuu. Paikalliset cosplay-harrastajat esittelevät pukeutumisharrastustaan, ja korttipelien maailmaan pääsee syventymään korttipelaajien pisteellä.

Lajikokeiluissa voi testata airsoftia, frisbeegolffia, sählyä, lentopalloa sekä tutustua aikidoon ja katutanssiin. Tapahtumassa nähdään myös Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston esityksiä. Hurjapäät voivat laskeutua valjaiden varassa kattotasanteelta ja tehdä temppuja ilmavolttiradalla.

Nuorisotila Possella on Netrumin biisipajassa, jossa festivaalikävijät pääsevät tekemään elektronista musiikkia. Tapahtumassa on myös Liikenneturvan piste, jossa muistutetaan turvallisesta liikennekäyttäytymisestä, ja Punaisen Ristin piste, jossa voi ajaa kondomiajokortin.

Illan luotsaa stand up -koomikko Mikko Vaismaa.

Piäkavun partyt juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä ja Nutu ry:n 25-vuotista taivalta. Ilmaistapahtuman järjestää Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Luostarinen odottaa innolla tulevaa festivaalia.

— Tapahtuma on sellainen hengennostatustapahtuma savonlinnalaisille nuorille ja samalla tervetulotoivotus uusille opiskelijoille. Haluamme välittää viestin, että Savonlinnassa on hyvä meininki. Täällä nuorista huolehditaan. Heitä kuullaan, ja heille järjestetään mahdollisuuksia osallistua.

— Toivon, että ihmiset tulevat paikalle sankoin joukoin. Olisi kiva nähdä paikalla tuhat nuorta.

Olavinkatu on tapahtuman vuoksi suljettu liikenteeltä lauantaina 2. syyskuuta kello 12.00–22.30. Sulkualue ulottuu kirkkokadulta Brahenkadun kiertoliittymään saakka.

Piäkavun partyt lauantaina 2.9. Savonlinnan Olavinkadulla kello 16–20

Juho Papinniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.