Riman alittava animaatio

Cinesite Animation

Eksyneen koiran ja nuoren tytön tarinan kertova animaatio on kaikin puolin heikko.
Eksyneen koiran ja nuoren tytön tarinan kertova animaatio on kaikin puolin heikko.

Koiranpäivät (Trouble, Kanada/Yhdysvallat, 2019)

Koiranpäivät-animaatiossa luksukseen tottunut koira joutuu julmaan maailmaan. Onneksi tätä auttaa kasvamaan joukko neuvokkaita eläimiä, sekä sisukas nuori neito. Tunteellisuutta ja opetuksia jaetaan tuskastuttavien musiikkihetkien välissä.

Koiranpäivät on kaavamaisin ja laiskimmalla tavalla toteutettu animaatioelokuva hyvään toviin. Kaikki on nähty niin moneen otteeseen, ettei elokuvaa katsoessa ole varma, onko sen nähnyt jo aiemmin vai ei.

Tietokoneanimaatio muistuttaa tasoltaan Pixarin ensimmäisiä elokuvia 1990-luvulta. Vastaavaa laatua näkee nykypäivänä sarjatuotantona tehtävissä televisio-ohjelmissa.

Taustalla häärää rahastukselta haisevia animaatiota tehtaileva 3QU-studio. Jollakin studiolla työskentelevällä on ollut näppinsä Shrek-elokuvan kanssa. Kaikkia 3QU:n elokuvia mainostetaan sen maineella ratsastaen.

Laatuerot Shrekin ja Koiranpäivien välillä eivät kestä vertailua.

Tarkemmassa tarkastelussa selviää, että elokuvan rahoitus on hoitunut Caymansaarten kautta. Ei siis ole täysin epätodennäköistä, että Koiranpäivät on ollut vain pakollinen väline tuottajien verosuunnittelussa.

Ohjaus: Kevin Johnson. Käsikirjoitus: Jordan Katz, Judah Miller, Rob Muir, John Paul Murphy, Harland Williams.

Suomenkielisissä äänirooleissa: Tuukka Leppänen, Emma Louhivuori, Hanna Pakarinen, Joonas Saartamo.

Kesto: 87 min. K-7.

Uusimmat uutiset