Tiistai-illan ihanuus Savonlinnassa: Rakuunat, Rantasalmen nuoret soittajat ja leffamusiikin bongauskonsertti OKL-hallissa

OKL-hallissa soi pian 66 puhallinsoittajan mahtiorkesteri, jossa armeijan ammattilaiset ja Rantasalmen nuoret soittavat elokuvamusiikki. Movie Quiz -konsertin biisilista tarjoaa nuorille tuttua elokuvamusiikkia.

Kai Skyttä

Musiikkikapteeni Aino Koskela ja Rakuunasoittokunta soittavat yhdessä Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen A-orkesterin kanssa leffasäveliä tiistaina OKL-hallissa.
Musiikkikapteeni Aino Koskela ja Rakuunasoittokunta soittavat yhdessä Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen A-orkesterin kanssa leffasäveliä tiistaina OKL-hallissa.

Rakuunasoittokunta Lappeenrannasta yhdistää elokuvamusiikin soittamisen ja elokuva-aiheisen tietovisan yhteiskonsertissaan Rantasalmen nuorisoittokunnan kanssa ensi tiistaina.

Rakuunasoittajia on yli 30 ja Rantasalmelta on tulossa A-puhallinorkesteri eli saman verran lisää.

— Yhteensä soittajia oli 66, syntyy siis aivan mahtava orkesteri. Tätä yhteistyötä on suunniteltu tarkasti ja pitkään. Tiedämme jo nyt, kuka istuu milläkin pallilla. Ammattilaisten kanssa on hienoa toimia, sanoo kapellimestari Marja Ikonen Rantasalmelta.

— Tavoitteena on tarjota kuulijoille sekä hauskanpitoa että viihdettä, Rakuunasoittokunnan musiikkikapteeni, kapellimestari Aino Koskela sanoo.

Mikä musa, mikä leffa?

Movie quiz -konsertti eli Elokuvatietokilpailu sisältää nimensä mukaisesta elokuvamusiikkia, mutta miten sen visailuosio toteutetaan?

— Käsiohjelmassa on kaikkien setissä olevien kymmenen kappaleen nimet väärässä järjestyksessä. Lisäksi on kerrottu, mistä elokuvasta kappaleet ovat. Kappaleen alkaessa seinälle heijastuu kuvavihje, ja nuoret antavat pari muuta vihjettä, jonka jälkeen musiikki alkaa soida. Sitten kuulijan pitäisi vain osata poimia oikea elokuva.

Jos vastaukset ovat oikein, käsiohjelmaan syntyy tietty sana. Vaikka ne olisivat väärin, voi silti tulla palkituksi.

— Kaikkien vastausten kesken arvotaan Rakuunasoittokunnan ja Maasotakoulun tuotteita, Koskela kertoo.

Pääesikunta tahtoo nuoret konserttiin

Movie quiz -konsertti tuunaa Pääesikunnan pari vuotta sitten ideoiman valtakunnallisen Livenä leffaan -konserttisarjan.

Livenä leffaan -kiertue kävi sekin Savonlinnassa. Silloin OKL-hallin mahtavassa konsertissa soittivat Rakuunasoittokunnan ja Rantasalmen A-orkesterin lisäksi myös Savonlinnan musiikkiopiston Windola-puhallinorkesteri.

Koskelan mukaan visailuosio tekee konsertista oman näköisensä ja osoittaa samalla, ettei konsertissa istumisen ja musiikin kuuntelun tarvitse olla vakavaa pönötystä.

Rantasalmen A-orkesteri pääsee tiistaina soittamaan Lappeenrannan Rakuunasoittokunnan kanssa OKL:n hallissa erityisesti nuorille suunnatussa Movie Quiz -konsertissa, jonka elokuvamusiikki sopii kaikille.
Rantasalmen A-orkesteri pääsee tiistaina soittamaan Lappeenrannan Rakuunasoittokunnan kanssa OKL:n hallissa erityisesti nuorille suunnatussa Movie Quiz -konsertissa, jonka elokuvamusiikki sopii kaikille.

— Yleisöllä on lupa kuiskutella biisien aikana tai tehdä vaikka tiimityötä vastauksissa.

Elokuvamusiikki on helposti lähestyttävä laji kuulijalle. Settilistassa on ajateltu erityisesti nuoria elokuvan ja musiikin harrastajia.

— Uutta elokuvamusiikkia on ilmestynyt paljon, ja konsertissa on satsattu siihen, että nuoret voisivat saada ahaa-elämyksiä.

Musiikkia 2000-luvulta

Konsertin kymmenestä kappaleesta suurin osa on 2000-luvun elokuvamusiikkia, mutta mukana on myös pari vanhemmalle polvelle tuttua länkkäritunnaria.

Nuorten ajattelu kappalevalinnoissa ja yhteistyöprojektit näiden kanssa ovat samalla täsmäiskuja.

Rantasalmelaisille kappaleet ovat osaksi tuttuja.

— Jotkut kappaleet ovat ihan uusia, ja täytyy sanoa, että tämä ei ole soittajille lainkaan helppoa settiä, mutta komeaa ja hauskaa musiikkia.

— On hienoa päästä soittamaan ammattilaisten rinnalla varsinkin, kun monet Rakuunoista olivat aikaisemmin Mikkelissä Savon sotilassoittokunnassa. Silloin he kävivät opettamassa Rantasalmen kesäleireillä, joten monet soittajistamme tuntee näitä ammattilaisia, kertoo Marja Ikonen.

Movie quiz -konsertti 5.2. kello 19 OKL-halli, Heikinpohjantie 33. Rakuunasoittokunta Lappeenrannasta ja Rantasalmen A-puhallinorkesteri: Joht.musiikkikapteeni Aino Koskela ja kapellimestari Marja Ikonen.

Kommentoidut