Näytelmiä, elokuvia, kuvataidetta ja sanataidetta – Aseman taidelaituri Punkaharjulla pursuaa taidetta perjantaina

Tänä perjantaina järjestettävässä tapahtumassa nähdään ja kuullaan esityksiä laidasta laitaan.

Timo Seppäläinen

Aseman taidelaituri täyttyy perjantaina taiteesta ja ihmisistä.
Aseman taidelaituri täyttyy perjantaina taiteesta ja ihmisistä.

Taideyö järjestetään Aseman taidelaiturilla Punkaharjulla tänä vuonna kolmatta kertaa. Ohjelmassa on esityksiä musiikista sanataiteeseen, näytelmiin ja elokuviin.

Esitykset alkavat kahdelta ja päättyvät illalla yhdentoista aikaan. Tapahtumia on joka tasatunnein. Perinteiseen tapaan estradi on vapaa sellaisille, jotka haluavat mennä esittämään omaa taidettaan.

Koska aikaisempina vuosina yleisöä on ollut paljon, tänä vuonna ohjelmista järjestetään useampia näytöksiä. Tällä pyritään varmistamaan se, että turvavälit on mahdollista säilyttää.

Taidelaiturin kuva- ja veistostaidetta esitteleviin näyttelyihin on illan aikana vapaa pääsy, kuten tavallista. Ja jotta taidetta ei tarvitsisi nauttia tyhjin vatsoin, Lotta-kioskista voi ostaa virvokkeita ja katuruokaa koko illan ajan.

Sanataidetta, näytelmiä, elokuvan ensi-ilta...

Taiteiden yön avaa Punkaharjun Naislaulajien esitys. Vuonna 1979 perustettu lauluryhmä esittää kesäisiä sävelmiä.

Näyttelijälupausten Mauno Terävän ja Lauri Nolten pienoisnäytelmä Asemapäällikkö Herman Widell esitetään kello 15, 18 ja 22.

Perjantaina koetaan myös paikallisen dokumentaristin Juha Taskisen elokuvan ensi-ilta. Kettu ja haudankaivaja -dokumentti kertoo savonlinnalaisesta ITE-taiteilijasta ja haudankaivajasta Marko Ruuskasesta ja hänen erikoisesta ystävyydestään kettuun. Elokuva esitetään kello 16 ja 21.

Sanataideryhmä Kolkkokollektiivi esittää teoksen Tahdon kello 17. Samanniminen tilataideteos löytyy Aseman matkatavaramakasiinista.

Illan aikana kuullaan myös muusikko Petri Tiaisen runosävellyksiä ja näyttelijä Mirva Kuivalaisen runonlausuntaa. Lisäksi realistisia maalauksia tekevä taiteilija Riitta Miettinen pitää puheenvuoron Miten minusta tuli minä.

Taideyö järjestetään Aseman Taidelaiturilla Punkaharjulla perjantaina kello 14–23.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut