Poika-musikaali tuo 70 hengen teatteriryhmän Pietarista Punkaharjulle — ”Esityksessä käydään läpi koko ihmiskunnan historia”

Punkaharju Resortin omistaja Dmitry Shatrov johtaa Pietarissa 4000 hengen seurakuntaa, jonka ammattimaisen teatteriryhmän tuotantoja esitetään seurakunnan omistamassa teatterissa Pietarin pääkadulla.

Unicorn

Unicorn-teatterin tuottama Poika-musikaali nähdään torstaina ja perjantaina Luolassa.
Unicorn-teatterin tuottama Poika-musikaali nähdään torstaina ja perjantaina Luolassa.

Musikaalishow, jossa käydään läpi koko ihmiskunnan historia. Näin vaatimattomasti kuvailee Punkaharju Resortin omistaja Dmitry Shatrov venäjänkielistä musikaalia Poika, jonka hän tuo Pietarista Punkaharjun Luolaan torstaina ja perjantaina.

Shatrov jakaa aikansa Punkaharju Resortin ja 4000 jäsenen suuruisen pietarilaisen seurakunnan pyörittämisen välillä. Seurakunnassa toimii ammattilaisista koostuva Unicorn -niminen teatteri, jonka käsikirjoittamia ja tuottamia musikaaleja on esitetty täysille saleille seurakunnan omistamassa Colosseum-teatterissa Pietarin Nevsky Prospekt -pääkadulla. Poika-musikaalia on esitetty myös Moskovassa, mutta Punkaharju on musikaalin ensiesitys ulkomailla.

— Pietarista tulee noin 70 hengen tuotantoryhmä esitystä varten. Mukana on näyttelijöiden ja laulajien lisäksi lavastajia ja teknistä tuotantoväkeä.

Laulajat laulavat osuutensa livenä, mutta taustamusiikit tulevat nauhalta, koska orkesterin tuominen paikan päälle vaatisi Shatrovin mukaan suurempaa panostusta. Osa kappaleista on kansainvälisesti tunnettuja ja osa seurakunnan omaa sävellystuotantoa.

Musikaalin on käsikirjoittanut ja tuottanut Shatrovin seurakuntaan kuuluva tuottaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Alice Nabirkova, joka esittää musikaalissa Saatanaa.

— Hänen esittämänsä Saatana on lempihahmoni koko musikaalissa, naurahtaa Shatrov.

— Tosin pidän kovasti myös Jeesuksesta, ja toisesta Saatana-hahmosta. Saatanoita on esityksessä kaksi, mies ja nainen.

Unicorn

Poika-musikaalia on esitetty Pietarissa jo kymmenen vuoden ajan. Musikaalin ensiesitys ulkomailla tapahtuu torstaina Punkaharjulla.
Poika-musikaalia on esitetty Pietarissa jo kymmenen vuoden ajan. Musikaalin ensiesitys ulkomailla tapahtuu torstaina Punkaharjulla.

Musikaali alkaa maailman luomisesta ja etenee Jeesuksen elämään, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

— Esityksessä on tanssia, laulua, videokuvaa ja vaikuttavaa musiikkia. Siinä saa nauraa ja itkeä, ja luvassa on todellinen show, hehkuttaa Shatrov.

Lisää musikaaleja Punkaharjulle

Unicornilla on myös Pietarissa hyvin menestynyt joulumusikaali, jossa Jeesuksen syntytarina on sijoitettu nykyaikaan.

— Jos Poika saa Punkaharjulla hyvän vastaanoton, voisimme harkita myös joulumusikaalin tuomista tänne.

Punkaharjusta on tullut Shatroville tärkeä paikka. Hän hoitelee arkisin Punkaharjulla liiketoimiaan ja matkustaa sunnuntaiksi Pietariin saarnaamaan seurakunnalleen. Kahden paikkakunnan ratkaisu toimii Shatrovin mielestä hyvin.

— Punkaharju on niin siunattu paikka, että saan aina täällä ollessani hyviä saarnoja Jumalalta. Sitten menen Pietariin saarnaamaan niitä.

Poika-musikaalin esitykset Luolassa on järjestänyt Unicorn-teatteri yhdessä Shatrovin seurakunnan perustaman Bright Life -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Venäjänkielinen esitys on tekstitetty suomeksi.

Poika-musikaali Punkaharjun Luolassa torstaina 8.8. ja perjantaina 9.8. kello 19.30. Liput Punkaharju Resortista tai täältä.