Voittaakohan Nätki Neuroviisut! Tätä ja vaikka mitä muuta kuulee lauantaina kevätshowssa Savonlinnasalissa, jossa teatteri, big band ja muut tekevät kunnon kevätshown

Savonlinnan Neuroviisut 2018 tuo Savonlinnasaliin tutut biisit Pump, pumpista Waterloohon ja tietenkin teatterin, big bandin, orkesterin kuoron huimat taitajat

Tuija Pauhu

Savonlinnan Neuroviisu 2018 -solistit pääsivät maanantaina vapaaksi Savonlinnasalin lavalta. Lauantaina Linda Taskinen, Matti Ruuska, Lauri Kortelainen, Mervi Koskinen, Jari Pylväinen ja Aino Mankonen edustavat  Savonlinnan kaupunginosia  kevätshowsssa. Paikalla myös big band, orkesteri ja kuoro Teemu Takasen johdolla.
Savonlinnan Neuroviisu 2018 -solistit pääsivät maanantaina vapaaksi Savonlinnasalin lavalta. Lauantaina Linda Taskinen, Matti Ruuska, Lauri Kortelainen, Mervi Koskinen, Jari Pylväinen ja Aino Mankonen edustavat  Savonlinnan kaupunginosia  kevätshowsssa. Paikalla myös big band, orkesteri ja kuoro Teemu Takasen johdolla.


Lauantai-iltana käydään Savonlinnasalissa kaikkien aikojen Neuroviisukilpailut. Vastakkain ovat Savonlinnan kaupunginosat: Nätkin pojat laulavat Diggi-loo Diggi-ley, Kellarpellon edustajilla on oma biisinsä.

Neuroviisuedustajia on niin Kerimäeltä kuin Savonrannalta, Mertalasta, Laitaatsillasta, Keskustasta, Mekkoniemeltä...

 Pylly vasten pyllyä on niin kamala, että sitä ei voi ohittaa.

Tuomitsemassa on arvovaltainen tuomaristo — jos on — ja myös yleisöllä on äänivaltaa — tai sitten ei.

Esitysten välillä nähdään iloisia videopostikortteja, joissa muutama edustaja esittelee omaa kotimaataan, siis kotikaupunginosaansa.

Neuroviisut on jo kolmas kerta, kun Savonlinnan teatteri, Savonlinna big band ja Savonlinnan orkesterin jouset sekä Savonlinna-kuoro luovat mukaansa kiskovan vappushown.

Savonlinnan kaupunginosien välisessä laulukilpailussa kuullaan parikymmentä ihka-aitoa euroviisua ja legendaarinen tunnari.

— Euroviisut on kyllä melkoinen aarreaitta. Joukossa on hyviä kappaleita, mutta sitten jopa voittajissa on aika mitäänsanomattomiakin. Nyt on valittu komea setti, kertoo Teemu Takanen, joka johtaa koko illan.

— Materiaali olisi moneksi konsertiksi.

Big band ja jouset -kokoonpanolle ovat Neuroviisukappaleita sovittaneet Takasen lisäksi muun muassa Ilkka Vesioja, Mika Siekkinen ja Ville Karjalainen. Illan mittaan kuullaan muun muassa La dolce vita, Hengaillaan, Waterloo, Save Your Kisses For Me, Missä miehet ratsastaa...

— Mutta ei yhtään Johnny Logania, lupaa näyttelijä Jari Pylväinen.

Sitten ovat ne pari suomalaista, jotka oli ihan pakko ottaa mukaan.

— Pylly vasten pyllyä kuuluu tähän joukkoon. Se on niin kamala, että sitä ei voi ohittaa, sanoo Jari Pylväinen, joka paitsi laulaa myös valmisti illan videoita.

— Eikä tätä voi tehdä ilman Lordia.

Hirviöpuku on saatu lainaan Kokkolan teatterista. Eikä Katri-Helenaa voi unohtaa: Katso sineen taivaan kuullaan tietysti. Yksi kaikkien aikojen suosituimmista voittajista lienee Volare, toki heti Waterloon jälkeen.

Laulusolisteina toimivat Savonlinnan teatterin näyttelijät, eli Aino Mankonen, Mervi Koskinen, Linda Taskinen, Matti Ruuska, Lauri Kortelainen, Jari Pylväinen sekä vierailijoina Timo Salmenkivi ja Sanna Pirttisalo.

— Mahtavaa, että Savonlinnassa tehdään näin laajaa yhteistyötä. Monella paikkakunnalla kevyen ja klassisen soittajat eivät soita yhdessä, täällä on mukana vielä teatteri ja kuorokin, hehkuttaa Takanen.

Teatterin väki on valmistanut kaikenlaista hauskaa, jotta yleisö varmasti viihtyy.

— Suuressa showssa on Savonlinnasali parhaimmillaan. Tällaista varten tämä sali on tehty, sanoo teatterinjohtaja Taava Hakala.

Mukana on myös videoita, jotka näyttävät, kuinka kauniilla seudulla Neuroviisu-edustajat saavat asua.

— Kotiseutuylpeyttä kannattaa vaalia. Maisemat ovat uskomattomia, samoin iloinen tekeminen, miettii Jari Pylväinen.

Savonlinnan Neurovision Song Contest 2018 eli Varasvaraslähtö Vappuun 28.4.klo 19. Savonlinnan Teatteri, Savonlinnan Orkesteri, Savonlinna Big Band ja Savonlinna-kuoron, joht. Teemu Takanen.