Unkarilaiset vapaaehtoiset Suomen talvisodassa — Gábor Richlyn luento Linnalassa maanantaina

Unkarilaiset vapaaehtoiset Suomen talvisodassa — Gábor Richlyn luento Linnalassa maanantaina

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen johtaja, FT Gábor Richly luennoi maanantaina Linnalassa unkarilaisten vapaaehtoisten roolista Suomen talvisodassa.

Talvisodan aikana koko maailman sympatiat olivat Suomen puolella, mutta vain harvalta valtiolta saapui yhtä paljon apua kuin Unkarilta. Sieltä lähetettiin pohjoiseen muun muassa vapaaehtoispataljoona, sotakalustoa sekä humanitaarista apua.

Myös Suomi-kuva muuttui Unkarissa merkittävästi juuri talvisodan vaikutuksesta, ja urhoolliseen pohjoiseen veljeskansaan alettiin suhtautua esimerkkinä ja lupauksena paremmasta tulevaisuudesta.

Richlyn luennon pohjana on talvisodan 75. muistovuoden kunniaksi valmistunut teos Veli veljen puolesta – Talvisota ja Unkari (Docendo, Jyväskylä 2015).

Luento on osa Savonlinnassa syksyllä vietettäviä Unkarin kulttuuriviikkoja. Tapahtumasarjaa ovat toteuttamassa Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Unkarin suurlähetystö, Savonlinnan kaupunki, Budapestin Budavárin kaupunginosa, Savonlinnan Suomi–Unkari Seura ja joukko savonlinnalaisia kulttuurilaitoksia. Tapahtumasarjaa tukee Unkarin kulttuurirahasto.

FT Gábor Richlyn luento Unkarilaiset vapaaehtoiset ja Suomen talvisota Linnalan luentosalissa, Sotilaspojankatu 7, Savonlinna, 4.11. klo 14–15.30. Luento on suomenkielinen.