Vallila-Klezmorim -yhtye esiintyy maanantaina Savonlinnan Kulttuurikellarilla

Vallila-Klezmorim -yhtyeen keikka aloittaa II Suruton Festivaalin 2. osion.

Vallila-Klezmorim

Vallila-Klezmorim tavoittelee tyylinmukaista ilmaisua vanhojen klezmer-mestareiden hengessä.
Vallila-Klezmorim tavoittelee tyylinmukaista ilmaisua vanhojen klezmer-mestareiden hengessä.

Olavin Jazzin järjestämä Vallila-Klezmorim -yhtyeen keikka järjestetään huomenna maanantaina 17.2. kello 19 Savonlinnan Kulttuurikellarilla.

Vallila-Klezmorim on neljän klezmer-musiikin taitajan yhtye, joka vaikuttaa Helsingissä ja Tukholmassa. Juska Ojajärvi (haitari), Antti Korhola (viulu), Valeria Conte (klarinetti) ja Philip Holm (kontrabasso) ovat tuttuja kasvoja Suomen ja Ruotsin klezmer-piireissä.

Klezmer on alunperin Itä-Euroopan juutalaisten keskuudesta lähtöisin olevaa kansanmusiikkia, jota on perinteisesti esitetty juhlissa, kuten häissä. Klezmer-traditio lähes katkesi toisen maailmansodan takia, mutta osa sitä taitavista muusikoista emigroitui Yhdysvaltoihin, ja äänitettyä klezmeriä on säilynyt Euroopassa ja Amerikassa 1900-luvun alussa tehtyjen äänitteiden muodossa.

Klezmeriä on elvytetty 1970-luvulta alkaen, ja sille on muodostunut vankka harrastajakunta ympäri maailman, ja nykyisin sitä voi soittaa kuka tahansa sukujuurista ja uskontokunnasta riippumatta. Suomessa klezmeriä pääsee kuulemaan muutaman sitä soittavan yhtyeen konserteissa ja esimerkiksi Helsingin klezmeryhdistyksen jameissa, joissa kohdattuaan myös Vallila Klezmorimin jäsenet ovat päätyneet soittamaan yhdessä tätä monitunnelmaista musiikkia.

Vallila-Klezmorimin ohjelmistossa on perinteistä instrumentaalista klezmer-musiikkia sekä jiddišinkielisiä lauluja, ja yhtye tavoittelee tyylinmukaista ilmaisua vanhojen klezmer-mestareiden hengessä.

Uusimmat uutiset