Kesäyön väriloistoa —  Galleria Ars Novan Kesäyö-näyttely juhlistaa yhdistyksen 50-vuotista historiaa

Galleria Ars Novan Kesäyö-näyttely avattiin eilen.

Antti Varonen

Galleria Ars Novan Kesäyö-näyttely avattiin eilen.

Galleria Ars Novan uudessa Kesäyö-näyttelyssä on esillä 57 teosta 29:ltä taiteilijalta. Suurin osa taitelijoista on paikallisia. Esillä on maalauksia, veistoksia ja valokuvia. Näyttely juhlistaa Ars Nova -yhdistyksen 50-vuotista historiaa.

— Näyttelyssä on mukana töitä eri tekniikoin kuvia ikuistavilta taiteilijoilta. Suurin osa näyttelyn töistä on maalauksia, Ars Nova -yhdistyksen puheenjohtaja maaliskuussa aloittanut Joni Ahonen kertoo.

Nyt avattu näyttely on yhdistyksen vuosinäyttely, joka on nähty samassa galleriatilassa aiempinakin kesinä. Ahonen kertoo, että alun perin ajatuksena oli juhlistaa näyttelyllä Suomi 100 -juhlavuotta. Aihe on kuitenkin ollut esillä paljon, joten yhdistys päätti hakea aiheeseen erilaisen lähestymiskulman.

— Kesäyö-teema sopii hyvin Suomen juhlavuoteen. Näyttelyssä näkyy kesäöisen taivaan väripaletti eri sävyineen, ja jokainen taitelija on käyttänyt tätä palettia omalla tavallaan. Esillä on raikkaita ja värikkäitä töitä.

Ahonen nostaa esille Paavo Pelvon Kesäyö-teoksen, sillä teos on paitsi näyttelyn kanssa samanniminen, myös näyttelyn suurin.

— Maalaus on hirmu vaikuttava ja siinä näkyy hienosti kesäyön värit.

Ahonen kertoo, että näyttelyn ripustus ripustus oli haastava, mutta mielenkiintoinen tehtävä työryhmälle. Eri taiteilijoilla on erilaiset tavat ilmaista itseään ja näyttelyssä nämä tavat tulisi saada sommiteltua yhteen.

— Erilaisuus tukee näyttelyä, sillä taitelijoiden kädenjälki nousee selvemmin esiin, kun rinnalla on toisen taiteilijan teoksia. Uskon, että jokaiselle kävijälle nousee jokin taitelija ja työ, joka puhuttelee.

Ars Nova on savonlinnalainen taiteilijayhdistys, jonka toiminta keskittyy näyttelytoiminnan ympärille. Pääosa jäsenistöstä on Savonlinnasta tai lähialueelta, mutta mukana on taiteilijoita myös muualta Suomesta. Yhdistyksellä on 76 jäsentä. Mukana on muun muassa maalareita, valokuvaajia, veistäjiä, sarjakuvataitelijoita ja piirtäjiä.

— Ars Nova on merkittävä yhdistys Savonlinnan alueella. Olemme paikkakunnan ainoa taidenäyttelytoimintaa ympärivuotisesti tekevä yhdistys, Ahonen sanoo.

Syyskuussa yhdistyksen 50-vuotisjuhlanäyttely nähdään Maakuntamuseossa. Samassa yhteydessä esillä on myös yhdistyksen perustajien juhlanäyttely.

Galleria Ars Novan Kesäyö-näyttely 6.8. asti: Linnankatu 9, Savonlinna, avoinna joka päivä kello 12-18.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo