Levylautakunnan voitto toi savonlinnalaislähtöisille muusikoille lisää kuulijoita

Luoto-duon esikoiskappale Nuottaluodolla sisältää Samae Koskisen mielestä sopivasti ilmaa ja villasukkaa.

Soila Puurtinen

Levylautakunnan voitto toi savonlinnalaislähtöisille muusikoille lisää kuulijoita

Savonlinnalaistaustainen folk-duo Luoto voitti Yle Radio Suomen Levylautakunta-ohjelman viime viikonloppuna kappaleellaan Nuottaluodolle.

Levylautakunnan syyskauden ensimmäisessä ohjelmassa uutuuslevyjä laittoivat järjestykseen muusikko Samae Koskinen, Teleks-yhtyeen Pepe Johansson ja musiikkitoimittaja Susanna Vainiola.

Nuottaluodolle-kappale sai 21 pistettä, ja kukisti sillä pistemäärällä muun muassa Tommi Läntisen ja Simply Redin uutuuskappaleet.

– Pidimme erityisesti kappaleelle 10 pistettä antaneen Johanssonin kommenteista. Hän tuntui ymmärtäneen hyvin, mistä kappaleessa on kysymys. Kyllähän se mahtava fiilis oli, kun voitto ratkesi, duon toinen osapuoli Venlastiina Vaahtoluoto kertoo.

Johansson suorastaan rakastui kappaleeseen, piti sitä ihanana ja aitona tarinankerrontana, jossa ei ole mitään päälleliimattua eikä kritisoitavaa.

Myös viisi pistettä antanut Samae Koskinen kiitteli Luotoa virkistävästä ja miellyttävästä esitystavasta ja sanoi, että kappaleessa on sopivasti ”ilmaa ja villasukkaa”.

Susanna Vainiola piti laulun lähtökohtia hyvinä, mutta lopputulos ei kuitenkaan sykähdyttänyt hänen sydäntään kuin kuuden pisteen verran.

Luoto on Venlastiina Vaahtoluodon ja hänen siskonsa Annariina Vaahtoluodon perustama duo, ja Nuottaluodolle sen ensimmäinen levytys. Sisarukset tekevät musiikkia harrastuksenaan muiden töidensä ohella.

– Levylautakunnan voitto toi jonkin verran uusia seuraajia Instagram-tilille ja kappaletta on kuunneltu Spotifysta aika paljon, Venlastiina kertoo.

Duo suunnittelee seuraavan singlen julkaisemista lähitulevaisuudessa.

Lauantaina 31. elokuuta radiossa esitetyn Levylautakunta-ohjelman voi kuunnella Yle Areenasta ja Nuottaluodolle -kappaleen muun muassa Youtubesta ja Spotifysta.