Superviikonloppu alkaa tänään! Suruton-festari: jazzia Tanskasta, Tangoa Punkaharjulla, Kansanmusiikkia koko päivä ja Viulunsoittaja nuorten ja vanhusten tukemiseksi

Suruton-festivaali tarjoaa torstaista sunnuntaihin kestävän tapahtumaputken, torstai-iltana tarjolla huippujazzia Tanskasta!

Olavin jazz

 Jakob Sörensenin liidaama Bagland-kvintetti aloittaa superviikonlopun torstai-iltana Kulttuurikellarilla.
Jakob Sörensenin liidaama Bagland-kvintetti aloittaa superviikonlopun torstai-iltana Kulttuurikellarilla.

Torstaista lauantaihin, 5.–8.maaliskuuta on luvassa Suruton Festivaalin superviikonloppu.

Torstaina 5.3. kello 19 Kulttuurikellarilla esiintyy Olavin Jazzin vieraana Suomen kiertueellaan yksi Tanskan tämän hetken arvostetuimmista jazzyhtyeistä, Bagland-kvintetti Kööpenhaminasta.

Yhtye on palkittu mm. Danish Music Award Jazz -tunnustuksella vuonna 2015. Trumpetisti Jakob Sörensenin liidaamassa yhtyeessä esiintyvät hänen lisäkseen Alex Jönsson, kitara; Mathias Jaeger, piano; Frederik

Sakham, basso ja Frej Lesner, rummut.

Perjantaina 6.3. Suruton Festivaali vierailee Punkaharjulla: klo 19 Hotelli Punkaharjulla nautitaan Argentiinalaisesta tangosta, viinistä ja ruoasta baritoni Juha Kotilaisen ja Trio Tanguangon seurassa. Trio koostuu savonlinnalaisista muusikoista Susanna Mieskonen-Makkonen, viulu; Kirsi Laamanen, harmonikka ja Maija Teikari, piano. Kotilainen ja Trio Tanguango ovat tuttu yhdistelmä Savonlinnassa, mutta he esittävät osin aivan uutta ohjelmistoa Punkaharjun konsertissa.

.

Matti Turunen ja Eini-Annukka Perälä ovat Viulunsoittaja katolla -musikaalin pääosissa.
Matti Turunen ja Eini-Annukka Perälä ovat Viulunsoittaja katolla -musikaalin pääosissa.

Lauantaina 7.3. vietetään Kulttuurikellarilla Savonlinnan ensimmäistä kansanmusiikin päivää, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Menoa ja meininkiä, mitä erilaisimpia kansanmusiikkiyhtyeiden ja solistien esityksiä on luvassa lähes kello ympäri eli kello 14–23. Musiikki raikaa niin salissa kuin ravintolassa, mukana kansanmusiikin huippuammattilaisia, harrastajia ja opiskelijoita.

Päivän aikana esiintyy yli kymmenen yhtyettä eri puolilta Suomea, myös taidelukin Takamus ja musiikkiopiston kansanlaulukuorol

Kansanmusiikkipäivään on vapaa pääsy ja sitä ovat toteuttamassa muun muassa Katri Susitaival, Sirkka Kosonen ja Pia Rask sekä Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto, Savonlinnan taidelukio sekä Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu.

Sunnuntaina voi heittäytyä musikaaliklassikon tunnelmiin: Lions Club Savonlinna/Sääminki järjestää

sunnuntaina 8.3. klo 13 Kulttuurikellarilla Viulunsoittaja katolla, konserttiversiona –hyväntekeväisyystapahtuman. Suosikkimusikaalin tunnetuimmat sävelet ovat Rikas mies jos oisin ja Nousee päivä, laskee päivä.

Pääroolissa esiintyvät mm. basso Matti Turunen ja Eini-Annukka Perälä. Muissa rooleissa Matti Perälä (Lazar Wolf), Helena Nikkinen (Tzeitel), Matilda Nikkinen (Hodel) ja Mitja Laakkonen (Motel), pianistina toimii Jussi-Pekka Heikkilä.

Kommentoidut