Sademies palaa Savonlinnan Teatterin näyttämölle – Tammikuun viimeisessä näytöksessä juhlistetaan Pekka Johanssonia

Katsojien sydämet viime keväänä valloittaneesta näytelmästä on tarjolla vielä 13 esitystä.

Soila Puurtinen

Sademies-näytelmän päärooleissa nähdään Matti Ruuska (vas.) ja Pekka Johansson.
Sademies-näytelmän päärooleissa nähdään Matti Ruuska (vas.) ja Pekka Johansson.

Viime keväänä katsojien sydämet valloittaneet Babbittin veljekset, Charlie ja Raymond, nähdään jälleen Savonlinnan Teatterissa. Supersuosittu Sademies saa uusintaensi-iltansa torstaina 29. lokakuuta, Savonlinnan Teatteri tiedottaa.

Tarjolla on kolmetoista esitystä, joista viimeinen nähdään 16. tammikuuta 2021. Se on samalla myös Sademiestä, Raymondia, näyttelevän Pekka Johanssonin "25 vuotta näyttelijänä" -juhlanäytös.

Sademies on lämminhenkinen ja koskettava tarina täysin erilaisista veljeksistä, joista toinen keikkuu menestyksen aallonharjalla ja toinen käyttää kaiken aikansa katsellen television visailuohjelmia.

Kun miljoonaperinnön saakin laitoksessa asuva autistinen Raymond, on veljesten aika tutustua toisiinsa. Yhteisellä matkalla halki Amerikan mantereen punnitaan ystävyyden ja veljesten välisen rakkauden hinta.

Näytelmä perustuu jo klassikoksi muodostuneeseen Sademies-elokuvaan vuodelta 1988.

Savonlinnan Teatteriin näytelmän on ohjannut Johanna Sorjonen. Pekka Johanssonin lisäksi näytelmän rooleissa esiintyvät Matti Ruuska, Aino Mankonen, Mikko Leinonen ja Linda Taskinen.

Savonlinnan Teatteri toimii Savonlinnasalissa. Näytöksissä on koronaepidemian ja turvavälien takia käytössä vain 200 paikkaa. Teatteri suosittelee maskien käyttöä esityksissä.