Teatterista tuttu Niko Taskinen valittiin uudeksi kirjastoautovirkailijaksi

Tehtävän täyttö viivästyi yt-neuvottelujen aiheuttaman rekrytointikiellon takia.

Soila Puurtinen

Teatterin lisäksi myös kirjasto on Niko Taskiselle tuttu ympäristö. Kuva on vuoden takaa, jolloin hän esitti esineteatteria pääkirjasto Joelissa.
Teatterin lisäksi myös kirjasto on Niko Taskiselle tuttu ympäristö. Kuva on vuoden takaa, jolloin hän esitti esineteatteria pääkirjasto Joelissa.

Monelle teatterin ystävälle hyvin tuttu henkilö, Niko Taskinen, on valittu Savonlinnan kaupunginkirjaston avoinna olleeseen kirjastoautovirkailijan tehtävään.

Paikka tuli avoimeksi, kun pitkäaikainen kirjastovirkailija-kuljettaja Reijo Karjalainen jäi eläkkeelle. Kirjastoauto ei ole liikennöinyt tammikuun lopun jälkeen. Nyt tavoitteena on saada kirjastoauto Käkriäinen reiteilleen lokakuussa.

Yt:t hidastivat valintaprosessia

Hakemuksia kirjastoautovirkailijan tehtävään tuli 17. Hakijoista haastateltiin viisi. Tehtävän täyttö viivästyi, sillä ensin tehtävään valittu perui hakemuksensa ja heti sen jälkeen koronatilanteesta johtuneet kaupungin yt-neuvottelut keskeyttivät rekrytoinnin toukokuun loppuun saakka.

Kenelläkään hakijoista ei ollut kirjastoalalle soveltuvaa ammatillista tutkintoa, mutta kaikki hakijat täyttivät hakuilmoituksen mukaisen kelpoisuusvaatimuksen, eli vaaditun tasoisen ajokortin.

Tehtävään valitun Niko Taskisen erityisenä vahvuutena ovat vuorovaikutustaidot, kirjallisuuden tuntemus sekä vahva innostus uuden oppimiseen ja kirjastoautopalvelun kehittämiseen aikaisempaa työkokemustaan hyödyntäen.

Teatteriyleisö tuntee Taskisen muun muassa Savonlinnan teatterin ohjaajana ja näyttelijänä. Taskinen on ohjannut myös Savonlinnan nuorisoteatteria.