Yleisön pyynnöstä: Katja ja kvartetti - Katja Nykäsen ihanat juhlakonsertin laulut nyt kahvikonsertissa ja jousisäestyksellä

Keskiviikkona laulaa Katja Nykänen Savonlinna-kvartetin ja kitaristi Sampo Kinnusen kanssa suosikkilaulujaan Melartin-salissa.

Soila Puurtinen

Katja Nykänen laulaa keskiviikkona Savonlinna-kvartetin solistina lempikappaleitaan Melartin-salin kahvikonsertissa.
Katja Nykänen laulaa keskiviikkona Savonlinna-kvartetin solistina lempikappaleitaan Melartin-salin kahvikonsertissa.

Katja Nykänen piti jokin aika sitten 40-vuotiskonserttinsa Kulttuurikellarista. Tango- ja tanssilavalaulajana ja myöhemmin Welmu-bilebändin solistina tunnettu Nykänen hurmasi täysin Kulttuurikellarin yleisön.

Sovitukset synttärikonserttiin oli tehnyt Savonlinna-kvartetin sellisti ja orkesterin intendentti Ilkka Vesioja, joka kellarissa soitti enimmäkseen pianoa. Vesioja on myös Welmun kosketinsoittaja.

Nyt hän on sovittanut osan juhlakonsertin kappaleista jousikvartetille. Savonlinna-kvartetissa soittavat Andrei Nikulin ja Maria Sidorkina, viulu, sekä Katja Inkala, alttoviulu, ja Ilkka Vesioja, sello.

— Kvartettisovitukset ovat ihanan ilmavia ja hengittäviä. On ollut todella suuri ilo harjoitella näitä kvartetin ja Sampon kanssa, helppoa laulaa, sanoo Katja Nykänen.

— Oli ihanaa esiintyä Kulttuurikellarissa ja esittää tärkeitä laulujani, ja nyt odotan todella paljon sitä, että saan esittää osan näistä lauluista kvartetin kanssa. Jousisäestys tuo ihan uutta tunnelmaa.

Ilkka Vesiojan mukaan on Savonlinna-kvartetti iloinen siitä, että Katja Nykänen lähti sen solistiksi.

— Olemme tehneet aikaisemminkin yhteistyötä Katjan kanssa, ja palaute on ollut hyvin innostunutta. Katjan 40-vuotiskonsertin jälkeen nyt on tullut pyyntöjä yleisöltä saada Katja laulamaan päiväsaikaan. Niinpä pidämme iltapäiväkonsertin, jonne voivat tulla nekin, jotka eivät halua lähteä illalla liikkeelle.

— Kitaristimme Sampo Kinnunen huomasikin, että jousikvartetti ja kitara on perinteinen bossanova-yhtyeen kokoonpano. Juuri yksi bossanova sattuukin olemaan ohjelmistossa: Laila Kinnusen Epävireiset sydämet sanoo Vesioja.

Toinen Kinnusen kappale on Valoa ikkunassa. Sen lisäksi kuullaan muun muassa perinteiset Summertime, Kellä kulta, sillä onni ja Lullaby of Birdland sekä Akselin ja Elinan häävalssi sekä uudempaa kotimaista musiikkia, kuten Johanna Kurkelan Sun särkyä anna mä en ja Olet unein kaunein sekä Anna Erikssonin Kun katsoit minuun.

— Katjan konsertti Kulttuurikellarissa oli yleisön mieleen. Nyt on ohjelma lyhyempi. Katja laulaa kaikissa numeroissa, kertoo Vesioja.

— Toivotaan, että Melartin-saliin löytävät nyt tiensä niin ne, jotka eivät viimeksi päässet paikalle ja ne, jotka haluavat kokea samaa uudestaan, löytävät tiensä Melartin-saliin ja kahvikonserttiin.

Kahvikonsertti Melartin-salissa 20.2. klo 16. Savonlinna-kvartetti, Katja Nykänen, laulu, ja Sampo Kinnunen, kitara.

Luetuimmat

Kommentoidut