Seuraa Kevaria suoratoistona! Taidelukio lähettää suoratoiston vuoden kovimmasta konsertista omalla sivullaan, konsertti alkaa klo 19, lähetys klo 17

Savonlinnan taidelukion vuoden huippuhetkiä voi seurata kotisohvaltakin lukion oman suoratoiston kautta.

Soila Puurtinen

Taidelukion Kevaria eli Kevyen musiikin konserttia voi seurata suorana striimauksena perjantai-iltana. Kuvassa vuoden 2019 Kevarin Tyttöbändi.
Taidelukion Kevaria eli Kevyen musiikin konserttia voi seurata suorana striimauksena perjantai-iltana. Kuvassa vuoden 2019 Kevarin Tyttöbändi.

Jos et ole perjantai-iltana Savonlinnassa tai jos et muuten vain pääse Savonlinnasaliin kuulemaan tämän vuoden Savonlinnan taidelukion Kevyen musiikin konserttia eli Kevaria, voit seurata nuorten musisointia ja revittelyä myös suoratoistona kotisohvalta.

Savonlinnan Taidelukion kevyen musiikin konsertti eli Kevari on katsottavissa konsertin aikana taidelukion sivuilta täältä.

Varsinainen konsertti alkaa klo 19, mutta suoratoista alkaa jo klo 17.

– Striimausta varten on käytössä yksi kamera. Itse tapahtumassa on kolme kameraa, joiden kuvaa heijastetaan suurelle valkokankaalle konsertin ajan, kertoo Kevarista vastaava musiikinopettaja Lauri Kyrönseppä.

Konsertissa esiintyy 29 Savonlinnan taidelukion bändiä, joista 9 on opettajien ohjaamia vuosikurssibändejä. Suuri osa yhtyeistä on vain tätä konserttia ja yhtä kappaletta varten koottu.

Mukana on myös muun muassa jättiyhtye eli ei-perinteinen big band, joka on syntynyt tämän lukuvuoden aikana, sekä perinteinen tyttöbändi, abien alkuvideo ja abi-show sekä antitzääz-rituaali.

Esityksiä on noin 40 ja konsertti jatkuu todennäköisesti puolille öin. Kevarissa soi kevyen musiikin laaja kirja metallista Risto Räppääjään ja popista funkkiin.

Suoratoiston kuvaavat lukion kuvataidepuolen medialinjan oppilaat, tekniikasta vastaa elokuvaohjaaja Mikko Keinonen Heinävedeltä.