Savonlinna Big Band ja Savonlinna-kvartetti Joroisten musiikkipäiville

Joroisten juhlilla savonlinnalaisväriä: Savonlinna-kvartetti ja Waltteri Torikka avaavat konsertin Leppävirralla, Savonlinna Big Band konsertoi Andre Carèn kanssa.

Soila Puurtinen

Savoninna Big Band uudenvuodenkonsertiss 2018.
Savoninna Big Band uudenvuodenkonsertiss 2018.
Savonlinna-kvartetti konsertoi kesällä Waltteri Torikan kanssa. Andrei Nikulin ja Maria Sidorkina, viulu, Katja Inkala, alttoviulu, ja Ilkka Vesija, sello.
Savonlinna-kvartetti konsertoi kesällä Waltteri Torikan kanssa. Andrei Nikulin ja Maria Sidorkina, viulu, Katja Inkala, alttoviulu, ja Ilkka Vesija, sello.

Savonlinnan talvinen musiikkielämä on hyvin edustettuna Joroisten musiikkipäiville ensi kesänä. Musiikkipäiviä johtaa Jan Hultin, entinen oopperajuhlien hallinnollinen johtaja, joka asui pitkään Savonlinnassa.

Joroisten Musiikkipäivät avaa baritoni Waltteri Torikan ja Savonlinna-kvartetin konsertti Leppävirran kirkossa perjantaina 19.7.

Maanantaina 22.7. Torikka esiintyy Rantasalmella Järvisydämen Wiinikellarissa kitaristi Juha Savelan kanssa.

Luciano Pavarottin viimeisiin oppilaisiin lukeutuva upea italialaistenori Andrea Carè heittäytyy Mestarikurssinsa ohella Frank Sinatran hittien kimppuun Warkaus-salissa. Vahva tunnelmaa ovat luomassa myös saksofonisti Sara Kari, Savonlinnan taidelukion entinen oppilas ja Andrea Carèn vaimo, ja Savonlinna Big Band.

Konsertteja ja tapahtumia on yhteensä 23 kpl. Pääosa konserteista on Joroisten alueella, muita yhteistyökuntia ovat Juva, Varkaus, Leppävirta ja Pieksämäki.

Tunnetuimmat nimet ovat Karita Mattila ja Monica Groop. Sunnuntaina, 21.7. konsertoivat sopraano Karita Mattila ja kapellimestari, pianisti Ville Matvejeff Juvan kirkossa klo 15. Konsertti on samalla Joroisten Musiikkipäivien kunnianosoitus 30 vuotta sitten poisnukkuneen Martti Talvelan muistolle. Ville Matvejeff aloittaa Savonlinnan oopperajuhlien taiteellisena johtajana vuoden 2019 juhlien jälkeen.

Juhlien päätöskonsertti pidetään Joroisten kirkossa sunnuntaina 28.7. klo 15. Siinä esiintyvät mezzosopraano Monica Groop ja pianisti Kirill Kozlovski.

Kartanoiden kamarikonserteissa esiintyvät muun muassa sopraanot Virva Puumala (Lappeenrannan laulukilpailujen 2019 voittaja) ja Johanna Engelbarth, tenori Jere Martikainen, viulisti Jaakko Kuusisto sekä kanteletaiteilija Ida Elina.

Kartano Golfin ulkoilmakonsertissa musisoivat baritoni Aarne Pelkonen, pianisti Iiro Rantala sekä saksofonisti Jukka Perko.

Joroisten Oma osuuskunnan 100v-juhlintaa nähdään Joroisten urheilukentällä la 27.7., jolloin lavalle nousevat Loiskis lastenorkesteri, Anna Vaskelainen sekä Samuli Edelman ja Orkestra Suora Lähetys. Kaikki kolme ovat Oma osuuskunnan tarjoamia ilmaiskonsertteja.

Maaginen musikaaliooppera NoitaNaisia (Emilia Vesalainen-Pellas ja Anna Korpelainen) italo-orkesteri Bombastico sekä lastenmusiikkiorkesteri Siina ja Taikaradio täydentävät ohjelmistoa.

Kaikki konsertit ovat nyt myynnissä.

Joroisten musiikkipäivät 19.—28.7.