Perinteikäs Savonlinnan Naiskuoro laulaa ensimmäistä kertaa ihka oikean bändin kanssa! "Aina pitää tehdä jotain uutta", sanoo kuoronjohtaja Jauhiainen, 86v

Savonlinnan naiskuoron uskolliset laulajat päättivät nyt yrittää, miltä tuntuu laulaa oikean bändin kanssa. Lopputulos on kuultavissa sunnuntaina Kulttuurikellarissa.

Timo Seppäläinen

Teräs-Terttu eli Terttu Jauhiainen johtaa Savonlinnan naiskuoro, vaikka ikää on jo 86 vuotta. - Laulu pitää virkeänä, sanoo Jauhiainen.
Teräs-Terttu eli Terttu Jauhiainen johtaa Savonlinnan naiskuoro, vaikka ikää on jo 86 vuotta. - Laulu pitää virkeänä, sanoo Jauhiainen.

Nyt tehdään ihan uusi juttu: meillä on ensimmäistä kertaa bändi.

Näin kertoo ylpeänä Savonlinnan Naiskuoro puheenjohtaja Anneli Harvistola. Me-sanalla hän tarkoittaa Savonlinnan naiskuoroa, jota johtaa Terttu Jauhiainen.

— Päätimme jo viime syksynä, että emme pidä kevätkonserttia. vaan jo silloin harjoiteltiin syyskappaleita. Silloin emme tienneet, että toinen naiskuoro, Bel canto, on päättänyt tehdä saman. Mutta ei se mitään: kyllä maailmaan laulua mahtuu, sanoo Jauhiainen.

— Syksy on ollut suosittu aihe lauluntekijöille, joten hienoja lauluja on vaikka kuinka. Mietittiin myös, että syksyllä on vähemmän konsertteja kuin keväällä.

Kun hämärtää -konsertissa tätä uskollisten laulajanaisten kuoroa säestävät Jukka Laaksonen, piano ja rummut, Antti Hokka, harmonikka ja rummut, sekä Markus Paavilainen, bassokitara.

— On meillä nyt totuttelemista bändin soittoon. Omaa laulua onkin vähän vaikeampi hahmottaa, kun säestys on tavallista vahvempi, mutta kyllä tämä tästä, sanoo Jauhiainen.

Suuri osa kuoron laulajista ollut mukana vuosikymmeniä. Kuoron vanhin on Anneli Karvanen, jolla on ikää yli 90 vuotta. Kuoronjohtaja Jauhiainen ei jää kauaksi.

— Olen jo 86-vuotias, mutta vielä on virtaa. Laulaminen pitää virkeänä, sanoo Jauhiainen.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan naiskuoroa säestää ensimmäistä kertaa kolmihenkinen bändi. Pianistina on Jukka Laaksonen.
Savonlinnan naiskuoroa säestää ensimmäistä kertaa kolmihenkinen bändi. Pianistina on Jukka Laaksonen.

Sunnuntai-illan konsertissa kuullaan paljon lauluja, jotka ovat kuorolle täysin uusia.

— Eivätkä nämä helppoja ole, vaan kaikille on ollut opettelemista. Esimerkiksi lauletaan Jostain vielä laulun kuulen , jonka Carola teki aikoinaan suomeksi.

— Meillä on tärkeää Toni Edelmannin sarja: Soi laulu hiljaa, Laulu viimeiselle perhoselle ja Laulu yön jälkeen. Ne ovat hienoja, kauniita lauluja. Mukana on myös Kaj Chydeniuksen  Salmi on kohta jäässä ja Kosman Kuolleet lehdet ja Paul Simonin Silta yli synkän virran.

— Ohjelmistoa pitää uudistaa, opetella aina uutta, muistuttaa Jauhiainen.

Bändin kanssa laulaminen on hauskaa, mutta myös pelottavaa. Kuuluuko oma ääni vai ei? Kuuleeko edes itse, mitä laulaa?

— On tämä kuitenkin niin mukavaa, hymyilee Anneli Harvistola.

Kun hämärtää... Savonlinnan naiskuoron syyskonsertti Kulttuurikellarissa 20.10. klo 17. Joht. Terttu Jauhiainen.

Uusimmat uutiset