Ensiksi Santtu ja minä yritetään, ja sitten Leif näyttää, miten se olisi pitänyt mennä, sanoo kapellimestari Erkki Lasonpalo

Heinäveden Musiikkipäivillä on kolme kovaa kapellimestaria.

Tuija Pauhu

Kapellimestari Erkki Lasonpalo oli haastatteluhetkellä apulaiskapellimestarina Rigoletto-oopperassa Olavinlinnassa.
Kapellimestari Erkki Lasonpalo oli haastatteluhetkellä apulaiskapellimestarina Rigoletto-oopperassa Olavinlinnassa.

Heinäveden Musiikkipäivien taiteellinen johtaja, kapellimestari Erkki Lasonpalo on todella ylpeä koko ohjelmistosta.

Musiikkipäivillä kuullaan isoja nimiä Camilla Nylundista Santtu-Matias Rouvaliin ja Leif Segerstamiin. Rouvali ja Lasonpalo ovat molemmat kolmikymmenvuotiaita ja samalla Leif Segerstamin entisiä oppilaita Sibelius-Akatemiasta.
— Santtu ei tänä kesänä esiinny missään muualla Suomessa kuin Heinävedellä. Mutta niinhän se menee, että ensiksi Santtu ja minä yritetään, ja sitten Leif näyttää, miten se olisi pitänyt mennä, Lasonpaloa alkaa naurattaa.
— Eihän tästä oppilas-opettaja-asetelmasta pääse koskaan eroon, muttei tarvitsekaan. Leif on kiistaton, suuri nero.
—Heinäveden Musiikkipäivät on pieni ihme. Se on aivan järjetön ponnistus, kun ottaa huomioon, että juhlan järjestäminen on suurilta osin talkootyötä, ja joka kesä opitaankin jotain uutta. Musiikkijuhlien ohjelma on niin laadukasta, että sen voisi viedä minne tahansa suuren maailmanluokan tapahtumaan.
Lasonpalo kehuu Heinäveden kirkon akustiikkaa.
— Heinäveden kirkko on kuin suuri soitin. Puukirkko soi luontevasti ja miellyttävästi. Sointi on siellä pyöreää ja pehmeää.

Minna-Liisa Riestola

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.