Tapani Piirto avaa kesägallerian Savonlinnaan

Savonlinnan pitkäaikainen vakiovieras myös maalaa galleriassaan Kauppatori 1:ssä.

Taidesalonki Piirto

Tapani Piirto, "Musiikin helmiä", öljyvärimaalaus 50x100 cm, 2020.
Tapani Piirto, "Musiikin helmiä", öljyvärimaalaus 50x100 cm, 2020.

Savonlinnan kesän pitkäaikainen vakiovieras, taiteilija Tapani Piirto avaa jälleen kesägallerian Savonlinnan keskustaan ensi viikon maanantaina, 20. heinäkuuta.

Piirto on Savonlinnassa koko näyttelyn ajan ja myös työskentelee näyttelytilassa, jossa on myös pieni ateljee entisessä apteekin tilassa.

Piirto on toiminut taidemaalarina jo neljännesvuosisadan ajan. Työtahti on pysynyt reippaana.

– Vauhtiin päästyään Piirtoa ei pitele mikään. Hän maalaa aamuyöhön, jos hänestä niin tuntuu ja jos hän huomaa jaksavansa. Väkisin hän ei silti maalaa lainkaan, galleristi Anita Aula Taidesalonki Piirtosta kertoo lähettämässään tiedotteessa.

Maalatessaan Piirto kokee olevansa osa kosmista maailmaa. Hän on havainnut, että ihmisen paras olotila on silloin kun hän unohtaa itsensä. Maalatessa Piirtolle käy toistuvasti niin.

– Piirto maalaa esimerkiksi aikuisia tanssijoita tai maailmaa ihmetteleviä lapsia. Hänelle on tärkeää värien sointuisuus ja sopuisuus. Hillitty harmonia huokuu hänen taiteestaan usein. Hän haluaa tuoda eteemme rakastettavaa kauneutta, Aula kuvaa.

Tapani Piirto on ollut ja on taidokas ja onnekas. Hänen öljyvärimaalauksiaan on tuhansissa kodeissa.

– Kun Piirtolle jää aikaa, hän lukee ja lenkkeilee. Terve sielu ja terve ruumis saavat sulautua yhteen, olla luontevasti yhtä.

Taidesalonki Piirto

Tapani Piirto, "Pieni polku", 40x30cm, öljyvärimaalaus 2020.
Tapani Piirto, "Pieni polku", 40x30cm, öljyvärimaalaus 2020.

Maalamisen lisäksi taiteilija matkustelee maailman metropoleihin tutkimaan taidetta, seuraamaan ihmisten mietteitä ja liikehdintää.

– Argentiina, Chile, Yhdysvallat, Ranska ja Englanti, muiden muassa, ovat jo olleet maita, joista Tapani Piirto on itsensä löytänyt. Hän on liikkunut Lontoon sykkeessä, riemuinnut Pariisin taivaan alla, Aula kertoo.

Musiikin matkassa -öljyvärimaalauksia 20.7.–9.8.2020, taiteilija Tapani Piirto, Kauppatori 1, Savonlinna. Avoinna: ma–su klo 10– 19.

Muokattu 14.7.: Galleria avautuu ensi viikon maanantaina, 20. heinäkuuta.