Joulujazzia ja lämmintä tunnelmaa Kulttuurikellarissa sunnuntaina — Mariah Hortansin ja Mathias Sandbergin vocaljazz virittää joulutunnelmaan

Duo on esiintynyt aktiivisesti Suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa.

Mathias Sandberg ja Mariah Hortans tuovat sunnuntaina jouluntunnelmia Kulttuurikellariin. Christmas Jazz -kiertue ulottuu 39 paikkakunnalle, nyt Savonlinnaan.
Mathias Sandberg ja Mariah Hortans tuovat sunnuntaina jouluntunnelmia Kulttuurikellariin. Christmas Jazz -kiertue ulottuu 39 paikkakunnalle, nyt Savonlinnaan.

Kulttuurikellarissa kuullaan sunnuntaina pehmeää, sointuvaa, jouluntunnelmaista jazzia. Asialla ovat laulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg.

Jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg ovat nopeasti luoneet oman markkinaraon suomalaisen jazzin parissa. Musiikkia voi kuvata rauhalliseksi, tunnelmalliseksi, traditionaaliseksi vocaljazziksi.

Musiikkia voi kuvata rauhalliseksi, tunnelmalliseksi, traditionaaliseksi vocaljazziksi.

Mariah Hortans—Mathias Sandberg Duo on esiintynyt aktiivisesti Suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa.

Mariah Hortans on koulutukseltaan laulunopettaja. Esiintymisien ja opetuksen lisäksi hän on viime vuosina myös toiminut kuoronjohtajana.

Jazzkitaristi Mathias Sandberg on opiskellut muun muassa Manhattan School of Musicissä New Yorkissa sekä Berklee College of Musicissä Bostonissa.

Sandberg on tehnyt töitä usean yhdysvaltalaisen ja suomalaisen jazz-muusikon kanssa, kuten Georg Riedel, LaGaylia Frazier, Pierre Swärd, Jukka Eskola, Teppo Mäkynen sekä Manuel Dunkel .

Mariah Hortansin ja Mathias Sandbergin levy Christmas Jazz, Joulu-jazz, ja viimeisin julkaisu Another Jazzy Christmas luovat rentouttavan ja jazzahtavan joulutunnelman.

Musiikki esitetään englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Konserttikokonaisuus muodostuu sekä Sibeliuksen, Händelin ja Schubertin klassisista joulusävellyksistä että perinteisistä pohjoismaisista joululauluista ja englanninkielisistä christmas carolseista.

Musiikki on saanut uuden sovituksen, jossa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä.

Mariah Hortans / Mathias Sandberg Duo: 2019 Christmas Jazz Tour 17.11. klo 18 Savonlinnan Kulttuurikellari.