Minna Raassina vie kuulijat urkumatkalle maailman ympäri —Konsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa puoliltapäivin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina

Tuomiokirkossa on samoina päivinä myös avoimet ovet ja opastusmateriaalia kolmella kielellä.

Kanttori Minna Raassina vie kuulijansa urkumatkalle maailman ympäri.
Kanttori Minna Raassina vie kuulijansa urkumatkalle maailman ympäri.

Savonlinnan seurakunnan johtava kanttori Minna Raassina vie kuulijat urkumatkalle maailman ympäri Savonlinnan Tuomiokirkossa kolmena päivänä peräkkäin.

Hän konsertoi heikoimmassa asemassa olevien auttamisen puolesta 2.–4.1.2018 aina puoliltapäivin.

Raassina haluaa urkukonserttien avulla tuoda esille sitä, että eri järjestöjen kautta on mahdollistaa lähettää apua lähes minne tahansa maailmalla.

Minna Raassina on kotoisin Kiihtelysvaarasta Pohjois-Karjalasta. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmasta ja jatkoi opintoja Leipzigin musiikkikorkeakoulussa suorittaen A-Diplomkirchenmusiker-tutkinnon.

Monipuolinen muusikko on laulanut suurten kirkkomusiikkiteosten (mm. Bachin Johannes-passio ja Jouluoratorio, Mozartin Requiem, Händelin Messias) alttosolistina sekä konsertoinut urkurina ja pianistina erityisesti kamari-musiikkitehtävissä.

Raassina soittaa kesäisin Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa urkuja ja muita kosketinsoittimia. Hänet on nähty myös Aino Ackté -oopperassa, jota esitettiin Savonlinnasalin lisäksi Aleksanterin teatterissa Helsingissä.

Suomen kanttori-urkuriliitto valitsi Minna Raassinan vuoden kanttoriksi elokuussa 2016.

Urkumatka maailman ympäri –konsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa tiistaina 2.1. klo 12, keskiviikkona 3.1. klo 12 ja torstaina 4.1. klo 12.

Tuomiokirkossa on samoina päivinä myös avoimet ovet klo 11–14. Kirkkoon voi tulla vapaasti tutustumaan sekä omatoimisesti että ryhminä. Opastusmateriaalia saa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.