Taidekeskus Salmelassa nähdään ensi kesänä Reidar Särestöniemen ja Miina Äkkijyrkän taidetta

Kesällä tarjolla on myös tiedeluentoja ja aiempaa runsaampi kattaus musiikkia. Nuoret kuvataiteilijat julkistetaan maaliskuussa.

Matti Lehto

Taidekeskus Salmelan päärakennuksessa nähdään ensi kesänäkin suomalaisen kuvataiteen suurten nimien teoksia.
Taidekeskus Salmelan päärakennuksessa nähdään ensi kesänäkin suomalaisen kuvataiteen suurten nimien teoksia.

Mäntyharjulainen taidekeskus Salmela on julkaissut ensi kesän näyttelyohjelmansa. 6. kesäkuuta avautuvassa näyttelyssä Salmelan päärakennuksessa on ensimmäisen kerran esillä vuonna 1981 menehtyneen lappilaistaiteilijan Reidar Särestöniemen maalauksia.

Tilassa on myös toisen uuden Salmela-vieraan, nauta-aiheistaan tunnetun kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän teoksia. Muita ensi kesän taiteilijoita ovat muun muassa Veikko Myller, Elina Försti, Tiina Torkkeli ja Rafael Wardi.

Domanderin näyttelyalueen täyttävät Salmelan nuorten kuvataidekilpailun näyttelyluokkalaiset. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 300 nuorta taiteilijaa ja maaliskuussa kerrotaan, ketkä 15 kutsutaan mukaan näyttelyyn.

Keväällä paljastuu myös ensi kesän nuori taiteilija.

Myöhemmin keväällä paljastuu myös ensi kesän nuori taiteilija, jolle perinteisesti on varattu näyttelytila päärakennuksen toisesta kerroksesta.

Puistonäyttämöllä musisoidaan kesän mittaan ja laajennettu katsomoalue on saanut järjestäjät lisäämään tapahtumien määrää.

Kesän avaa Kaartin soittokunta johtajanaan ylikapellimestari Jyrki Koskinen. Muita kesän musiikkivieraita ovat muun muassa Jyväskylä sinfonia, Jussi Raittinen, Vicky Rosti, Tero Vaara ja Waltteri Torikka.

Kausi huipentuu elokuussa järjestettävään Hamina tattoon yhteistyökonserttiin, johon vieraaksi saapuu Japanin itsepuolustusvoimien soittokunta.

Uutta kesän ohjelmassa on luentokattaus, jossa kuullaan muun muassa tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojaa.

Taidekeskus Salmelan näyttelyt avoinna 6.6.—9.8.2020.