1400 kävijää piipahti Savonlinnan Uudessa Taidemuseossa kahden viikon aikana

Poikkitaiteellinen tapahtuma kiinnosti muualta tulleita enemmän kuin paikkakuntalaisia.

Soila Puurtinen

Jyrki Reikin jättimaalaus oli yksi pop up -taidenäyttelyssä esillä olleista teoksista. Näyttely sulkeutui viikko sitten.
Jyrki Reikin jättimaalaus oli yksi pop up -taidenäyttelyssä esillä olleista teoksista. Näyttely sulkeutui viikko sitten.

Pop up -taidenäyttely Savonlinnan Uusi Taidemuseo tavoitti kahden aukioloviikkonsa aikana lähes 1400 kävijää.

Savolaan entisen kirpputorin tiloihin koottu näyttely helpotti Savonlinnan kroonista nykytaiteen pulaa esittelemällä rosoisesti muutaman suomalaisen nykytaiteen huippunimen tuotantoa.

Kävijöitä oli puolet enemmän kuin viime syyskuussa, jolloin poikkitaiteellinen tapahtuma- ja näyttelykokonaisuus pidettiin entisellä kirjastolla Nälkälinnanmäellä.

Työryhmä on kaikin puolin erittäin tyytyväinen viime lauantaina päättyneeseen tapahtumaan, kertoo taustajoukoissa toimiva muotoilija Veera Kolehmainen.

Esittävä nykytaide kiinnosti erityisesti vaihtoehtotapahtuman ystäviä Savonlinnan ulkopuolelta. Myös matkailijat löysivät tiensä näyttelyyn. 

Tyhjä tila käyttöön ihmisiä varten

Savonlinnan Uuden Taidemuseon ideana on altistaa yleisön ennakkoluulottomasti taiteelle ja tarjota tilaisuus sen kokemiseen mahdollisimman monelle.

Lauri ja Emma Ainala valitsivat näyttelyn taiteilijat, jotka oli helppo innostaa mukaan.

—Monen mielestä rosoinen paikka on hyvä, samoin kuin ajatus siitä, että otetaan tyhjä tila käyttöön ihmisiä varten, kertoi Lauri Ainala avajaisten kynnyksellä.

Tapahtumaa tukivat tänä vuonna Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto ja Alfred Kordelinin säätiö. Apurahojen turvin saatiin muun muassa maksettua kuvataiteilijoille näyttelykorvaus.

Uusimmat uutiset