Bel canto laulaa etelän lämmöstä – Kevätkonsertista tuli syyskonsertti, mutta lämpöä riittää edelleen

Sampo Luukkainen

Naiskuoro Bel canto järjestää sunnuntai-illan tunnelmallisen konsertin Linnala-salissa ja laulaa muutaman laulun. Linnalan laulustudion oppilaat vastaavat konsertin muusta ohjelmistosta.
Naiskuoro Bel canto järjestää sunnuntai-illan tunnelmallisen konsertin Linnala-salissa ja laulaa muutaman laulun. Linnalan laulustudion oppilaat vastaavat konsertin muusta ohjelmistosta.

Naiskuoro Bel canto ja Linnalan Laulustudion piti pitää ihana, etelän lämmöstä kertova konsertti huhtikuussa. Kävi niin kuin kaikille huhtikuun konserteille kävi: se peruttiin.

Sunnuntaina saadaan naiskuoron ja Linnalan Laulustudion opiskelijoiden konsertti vihdoin kuulla.

–  Koko alkusyksyn olemme harjoitelleet uudelleen lauluja, joita valmisteltiin jo pitkälle keväällä, kertoo kuoronjohtaja ja laulustudion vetäjä Leena Astikainen.

 – Nyt on hieno, odottava tunne: vihdoinkin saamme esittää hienot laulu. Tämä on vaatinut nyt järjestäjiltä erityisen huolellista konsertti-illan käytännöllisten asioiden valmistelua. Pandemian kanssa pitää olla tarkkana.

Sunnuntaina konsertissa Bel canto -kuoro ja joukko Linnalan Laulustudion yksinlaulajia esittävät italian- ja espanjankielisiä lauluja, joiden tunnelmaa tehostavat vaativan värikkäät pianosäestykset.

– Italiankielinen ohjelmisto on hyvin monipuolinen. On esimerkiksi kauniista melodioista tunnettuja niin sanottuja antiikin aarioita, kuten Alessandro Scarlattin, Antonio Caldaran ja Giulio Caccinin sävellyksiä, sekä tunteikkaita ja dramaattisia barokkiajan ooppera-aarioita, kertoo Astikainen.

Espanjankielistä väriä ja tulista temperamenttia konserttiin tuovat muun muassa laulut Manuel de Fallan tunnetusta espanjalaisesta laulusarjasta

– Lisäksi ohjelmassa on esimerkiksi herkkä rakkauslaulu Ferrando Obradorsilta, koskettava kehtolaulu Xavier Montsalvatgen kuubalaisesta laulusarjasta sekä riemukkaan räväkkä Joaquin Rodrigon laulu rakastuneiden tapaamisesta Sevillan poppeleiden luona.

Lauluillan solisteina ovat pianisteina Ilkka Vesioja ja Hannu Vesioja. Laulusolisteja ovat muun muassa Tiina Tilaeus, Niina Toropainen, Martti Narsakka, Marjukka Mykkänen, Marja-Liisa Karjalainen, Satu Rahunen, Johanna Silvennoinen, Tiia Jaatinen, Aaro Jaatinen ja Lotta Kämäräinen.

Konsertti Linnala-salissa su 20.9. klo 18. Bel canto -kuoro, joht. Leena Astikainen, Linnalan laulustudion yksinlaulajia, säest. Ilkka Vesioja ja Hannu Vesioja.

Uusimmat uutiset