Joni Ahosen eroottista taidetta Lontoon Erotic Art -näyttelyyn — "Jotenkin oudosti taiteeni on lähtenyt kulkemaan tähän suuntaan, vaikkei todella ollut tarkoitus"

Rantasalmelaisen Joni Ahosen maalaamia naisfiguureja nähdään lokakuun lopulla Lontoossa suuressa eroottisen taiteen näyttelyssä, Ahonen on paikalla pukeutuneena Lady Cerezaksi.

Soila Puurtinen

Joni Ahonen pukeutuu näyttelyjensä avajaisissa Lady Cerezaksi. Taustalla yksi kahvilla maalatusta sarjasta, josta kaksi teosta on nyt matkalla Lontoon eroottisen taiteen näyttelyyn.
Joni Ahonen pukeutuu näyttelyjensä avajaisissa Lady Cerezaksi. Taustalla yksi kahvilla maalatusta sarjasta, josta kaksi teosta on nyt matkalla Lontoon eroottisen taiteen näyttelyyn.

Rantasalmelaisen kuvataiteilijan Joni Ahosen kuusi työtä on esillä lokakuussa Lontoossa suuressa eroottisen taiteen ryhmänäyttelyssä.

— Teokset ovat jo matkanneet kohti Lontoota, ja itse menen sitten avajaisiin. Näyttelyyn tulee teoksia 150 taiteilijalta ympäri maailmaa, Suomesta lisäkseni vain Tea Latvalan dildodesign-tuotteita, kertoo Ahonen.

— Minulta hyväksyttiin näyttelyyn kaksi kahvilla maalattua naishahmoa, yksi vesivärinainen ja kolme tussityötä, jotka tein alunperin Suomen Sexpo-näyttelyyn. Ne ovat hieman rohkeampia kuin nuo kolme muuta, jotka ovat perinteisiä glamour-naisia, kertoo Ahonen.

Kyseessä on Lontoossa toista kertaa järjestettävä, koko maailman taiteilijoille avoin ryhmänäyttely, jonka pääteemana on erotiikka. Esillä on muun muassa maalauksia, veistoksia ja performansseja. Näyttely on avoinna vain neljä päivää.

Näyttelyn nimi ja järjestäjä on Erotic Art Exhibition. Näyttely järjestetään OXO Tower Wraf -tilassa, joka on Lontoon ydinkeskustassa.

— Jotenkin huomaamatta olen siirtynyt eroottistyyppisen taiteen puolelle, mikä ei ole ollut lainkaan tarkoitus. Se lähti liikkeelle naishahmoista ja siitä, että päätin osallistua Suomessa eroottisen taiteen näyttelyyn. Se on poikinut töitäkin: teen nyt terveydenhuollon käyttöön selkokorttisarjaa tästä aihepiiristä.

Ahonen on jo ollut yhteydessä näyttelyyn tuleviin taiteilijoihin sosiaalisen median kautta.

— Olen jo nyt etukäteen tutustunut kollegoihin, ja onkin hausta tavata heitä sitten Lontoossa. Tämä on itselleni ensimmäinen ulkomainen näyttely.

Lisäväriä tuo se, että Ahonen opiskeli Lontoossa vaihto-oppilaana ja asui lontoolaisessa perheessä.

— Tämän perheen äiti, minun ”Lontoon äitini” on tulossa avajaisiin. Olen varoittanut häntä siitä, että tämä ei ole ihan tavallinen taidenäyttely.

— Pukeudun avajaisissa Lady Cerezaksi. Olen hankkinut tätä varten uuden iltapuvun, vaaleanpunaisen, jossa on punaisia paljetteja ja halkio edessä. Se, että mies pukeutuu naiseksi, ei herätä varmaankaan tuon näyttelyn avajaisissa minkäänlaista huomiota, nauraa Ahonen.