Lusto luovuttaa metsästysesineitä Suomen Metsästysmuseolle Riihimäelle

Soila Puurtinen

Luston luovuttamaan esineistöön kuuluu kaikkiaan 42 eri metsästysaiheista esinettä.
Luston luovuttamaan esineistöön kuuluu kaikkiaan 42 eri metsästysaiheista esinettä.

Punkaharjulla toimiva Suomen Metsämuseo Lusto luovuttaa Riihimäellä sijaitsevan Suomen Metsästysmuseon omistukseen niin kutsutun Ruotsinkylän metsämuseokokoelman metsästykseen liittyvät esineet, kertoo Lusto tiedotteessaan.

Esineet ovat pääosin käsityönä tehtyjä metsästysvälineitä ja -varusteita, joista useimmat ovat 150—250 vuotta vanhoja. Mukana on muun muassa ansoja, suksia ja ahkioita. Lisäksi kokoelmassa on 15 suustaladattavaa asetta ja niiden tarvikkeita, kuten ruutipulloja. Kokoelmaan kuuluu useita luovutetun Karjalan alueilta, kuten Suojärveltä ja Suistamolta, saatuja esineitä.

Ruotsinkylän kokoelman esineet muodostavat Metsästysmuseon esinekokoelman vanhimman yhtenäisen osan. Hyväkuntoinen esineistö edustaa Suomessa laajasti käytössä olleita metsästysvälineitä kattavasti 1700-luvulta 1900-luvun alkuun.

Osa kaikkiaan 42 esineen kokoelmasta on ollut Suomen Metsästysmuseon hallussa jo vuodesta 1993. Uusi luovutussopimus kumoaa tuolloin tehdyn deponointisopimuksen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut