Tammikuisiin Lappeenrannan laulukilpailuihin selvisi alkukarsinnoista 29 laulajaa — Mukana myös Savonlinnassakin hurmannut tenori Jere Martikainen sekä savonlinnalaislähtöinen Pauliina Sairanen

Timo Seppäläinen

Jere Martikainen lauloi Timo Mustakallio -laulukilapilun finaalissa vuonna 2013.

Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen ennakkokilpailu järjestettiin viikonloppuna. Kilpailuun haki 66 laulajaa, joista varsinaiseen laulukilpailuun pääsi 29 laulajaa, joista naisia on 20 ja miehiä 9.

Varsinaiseen kilpailuun pääsi myös juvalaislähtöinen tenori Jere Martikainen, joka on tuttu esiintyjä savonlinnalaisyleisöllekin niin konserteista, oopperajuhlilta kuin Timo Mustakallio -kilpailustakin. Naisten sarjaan valittu sopraano Aurora Marthens puolestaan voitti Mustakallio-kilpailun vuonna 2017. Myös savonlinnalaislähtöinen Pauliina Sairanen on mukana kilpailussa.

Naisten sarjaan valittiin Helianna Herkkola, Jenni Hietala, Marika Hölttä, Sanna Iljin, Laura Juvonen, Alina Koivula, Minna-Leena Lahti, Annika Leino, Aurora Marthens, Ruut Mattila, Anni Niemelä, Irina Nuutinen, Elisabet Petsalo, Meeri Pulakka, Virva Puumala, Elisaveta Rimkevitch, Piia Rytkönen, Pauliina Sairanen, Heta Sammalisto-Muhonen ja Johanna Takalo.

Miesten sarjaan pääsivät Topias Lundell, Emil Mahjneh, Aleksi Matikainen, Jere Martikainen, Tuomas Miettola, Aku Rantama, Henri Uusitalo, Jussi Vättinen ja Tiitus Ylipää.

Osallistumisoikeus on Suomen kansalaisilla, vuonna 1986 tai sen jälkeen syntyneillä naisilla ja vuonna 1984 tai sen jälkeen syntyneillä miehillä. Varsinaisissa kilpailuissa on kolme osaa: pianosäestyksiset alku- ja välierät sekä orkesterisäestyksinen loppukilpailu.

Korjattu 23.10.2018 kello 9.01. Lisätty naislaulajien listaan Marika Höltän nimi.