Musiikki yllättää kuin elävä organismi: Alder Ego -yhtyeen Joonas Leppäsen säveltämää musiikkia ei voi ennustaa, se ryöpsähtää kuin elämä tänään Kulttuurikellarilla

Mathias Foster

Alder Ego Band.
Alder Ego Band.

Nautin siitä, että musiikin suuntaa on vaikeaa tai jopa mahdotonta ennustaa. Näin sanoo Joonas Leppänen, jonka säveltämää musiikkia kuullaan Savonlinnan Kulttuurikellarissa. 

— Minusta on hienoa, että musiikki on kuin elävä organismi. Kvartetin jäsenillä on tässä tärkeä roolinsa ja koko yhtye on mukana musiikin sovitusprosessissa, sanoo Leppänen.

Rumpali-säveltäjä Joonas Leppäsen johtama Alder Ego -jazzkvartetti esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella syys—lokakuussa. Savonlinna on tiukan kiertueen viimeisiä paikkakuntia.Yhtyeessä on myös paikallisväriä: trumpetistina on Taidelukion kasvatti Tomi Nikku.

Berliinissä ja Göteborgissa opiskellut Joonas Leppänen tunnetaan kotimaassa Alder Egon lisäksi muun muassa Big Blue -yhtyeestä.

Myös muut bändin muusikot ovat kunnostautuneet viime aikojen keskeisissä ”uuden jazzaallon” yhtyeissä: saksofonisti Jarno Tikka soittaa OK:KOssa, trumpetisti Tomi Nikku Bowman Triossa ja Maxxxtetissa. Kiertueella nähdään basson varressa Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Nathan Francis

Vailla harmoniasoitinta operoivan, pianottoman kvartetin musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle. Sävelletyn ja vapaan ilmaisun välillä soljuva musiikki on melodista, yllätyksellistä ja kerroksellista. 


Alder Ego: Joonas Leppänen, rummut; Tomi Nikku, trumpetti; Jarno Tikka, tenorisaksofoni; Nathan Francis, kontrabasso. Ti 1.10. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut