Tilaajalle

Sir David McVicar Rigolettosta 2017: Orgiat lavalla näyttävät mädän yhteiskunnan — Oopperajuhlilla 2019 on nyt McVicar-viikko, hänen ohjaamansa Rosvot ja Rigoletto vuorottelevat

Kesällä 2017 Sir David McVicar kertoi Itä-Savolle, että halusi korostaa Rigoletto-oopperassa miesten pahuutta ja naisten alistettua asemaa, mikä antaa uuden pohjavärin koko teokselle. McVicar on tämän viikon nimi: hän ohjasi myös La Scalan Rosvot, mutta ei anna haastatteluja aiheesta.

Soila Puurtinen

Sir David McVicar on tällä viikolla tärkeä henkilö Olavinlinnassa: ohjelmistossa on  vain kaksi hänen ohjaamansa oopperaa, eli juhlien oma Rigoletto sekä La Scalan Rosvot, molemmat Verdin säveltämiä synkkiä draamoja.
Sir David McVicar on tällä viikolla tärkeä henkilö Olavinlinnassa: ohjelmistossa on vain kaksi hänen ohjaamansa oopperaa, eli juhlien oma Rigoletto sekä La Scalan Rosvot, molemmat Verdin säveltämiä synkkiä draamoja.

Ei siinä ole mitään eroottista. Se on puhdasta väkivaltaa, naisen hyväksikäyttöä ja alistamista. Mukana olevat ovat pahuuden ja väkivallan mielentilassa.

Kommentoidut