Savonlinnan Kulttuurikellarissa tanssitaan lauantaina jazzahtavan livemusiikin tahtiin – Tanssiorkesteri Rallabé kulkee Dallapén jalanjäljissä

Tanssitapahtumia on kovasti toivottu Kulttuurikellariin. Nyt on lupa tanssia!

Laura-Ilona Kotilainen

Tanssiorkesteri Rallabéen kuuluu Jari Perkiömäki (vas.), Sirkka Kosonen, Timo Tuisku, Seppo Innanen, Ari Koskinen ja Antti Vähälä.
Tanssiorkesteri Rallabéen kuuluu Jari Perkiömäki (vas.), Sirkka Kosonen, Timo Tuisku, Seppo Innanen, Ari Koskinen ja Antti Vähälä.

Lauantaina musiikki raikaa ja tanssijalkaa vipattaa, kun tanssiorkesteri Rallabé soittaa Kulttuurikellarilla jazzahtavaa tanssimusiikkia. Tanssimaan ovat tervetulleita kaikki, yksin tai parin kanssa. Paikalle voi tulla myös istuskelemaan ja tunnelmoimaan, jos tanssiminen ei innosta.

Rallabé soittaa vanhaa ja perinteistä, menevää tanssimusiikkia, kuten foksia, valssia ja tangoa. Lauantain keikalla kuullaan muun muassa kappaleet Haave tango, Jos jätät minut, Hyväile hyväile vaan, Danakil ja Kesäkuume.

Tanssiorkesteri Rallabé perustettiin reilu kymmenen vuotta sitten Dallapé-orkesterissa esiintyneen laulaja A. Aimon muistolle. Siitä Rallabé on saanut nimensä ja orkesterin ohjelmisto koostuu lähinnä Dallapén kappaleista.

Yksi tanssiorkesterin perustajista oli yhtyeen kitaristi Tapani Saarinen, joka menehtyi tänä keväänä. Lauantain keikka kuitenkin päätettiin pitää, vaikka kevät ja kesä on ollut raskas.

– Tapanin toive varmasti oli, että musiikki soi ja elämä jatkuu, toteaa orkesterissa haitaria soittava kerimäkeläinen Sirkka Kosonen.

Tapanin toive varmasti oli, että musiikki soi ja elämä jatkuu. — Sirkka Kosonen

Orkesterissa soittaa saksofonia Jari Perkiömäki, kitaraa Antti Vähälä, bassoa Timo Tuisku ja rumpuja Seppo Innanen. Laulaja on Ari Koskinen.

Orkesteri on esiintynyt ympäri Suomea, mutta Savonlinnassa ei juurikaan. Kulttuurikellarin lavan orkesteri ottaa haltuun ensimmäistä kertaa.

Raskaan koronakevään jälkeen esiintyminen on Kososen mukaan erityisen hauskaa. Koronatilanne täytyy kuitenkin ottaa huomioon tanssiparin valinnassa.

– Pariksi kannattaa valita sellainen, jonka kanssa jakaa jääkaapin sisällön. Yksin saa tanssia myös, Sirkka Kosonen huomauttaa.

Vanhan ajan tanssit järjestetään lauantaina 25. heinäkuuta kello 19 Savonlinnan Kulttuurikellarilla. Liput ovelta 20 euroa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut